Banvit, Beşiktaş Cola Turka‘yı 82 - 68 mağlup etti

Salon: Kara Ali Acar Spor SalonuHakemler: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Aydın KaraçamBanvit (82): Barış Ermiş 18 (8 ribaund-3 asist), Mutlu Akpınar 20 (1 ribaund), Charles Davis 14 (5 ribaund-4 asist), Yiğitcan Turna (2 ribaund-4 asist), İzzet Türkyılmaz



Beko Basketbol Ligi‘nin 17. hafta mücadelesinde Beşiktaş Cola Turka‘yı evinde konuk eden Banvit, karşılaşmadan 82-68‘lik skorla galip ayrıldı.
Beko Basketbol Ligi’nin 17. hafta mücadelesinde Banvit, evinde Beşiktaş Cola Turka’yı ağırladı. Karşılaşmanın başından sonuna dek etkili bir oyun ortaya koyan Banvit, mücadeleden 82-68’lik skorla galip ayrılarak zirve takibini sürdürdü.
Maça Mutlu Akpınar’ın 3 sayılık basketi ile başlayan Banvit’e, Beşiktaş Cola Turka da Mire Chatman ile cevap verdi. İlk dakikalarda her iki takım da skor üretmekte zorlanırken savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koydular ve ilk 5 dakika 9-7 Banvit’in üstünlüğünde geçildi. Cevher Özer ile eşitliği sağlayan Beşiktaş Cola Turka, Mutlu Akpınar’ın üçlüğüne engel olamadı.
Maçtaki başa baş mücadele ilerleyen dakikalarda da devam etti ve periyodun son 3 dakikasına 13-13’lük eşitlikle girildi. Beşiktaş Cola Turka, İzzet Türkyılmaz’ın serbest atışları ile 15-13 üstünlüğü ele geçiren Banvit’e, Cevher Özer’in üçlüğü ile cevap vermekte gecikmedi. Periyodun son dakikası içinde Charles Davis ve İzzet Türkyılmaz ile üst üste sayılar bulan Banvit ilk 10 dakikayı da 21-18 önde tamamlayan taraf oldu.
Maçın ikinci periyoduna her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken, periyodun ilk sayısı Cevher Özer’in serbest atışları sonrasında Beşiktaş Cola Turka’dan geldi. Charles Davis ile rakibine cevap vermekte gecikmeyen Banvit, Vladimir Golubovic ile de skoru 25-21 yaptı. Andrew Ogilvy ile rakibine cevap veren konuk ekip, İzzet Türkyılmaz’ın elinden gelen 3 sayılık baskete engel olamadı ve evsahibi ekip skoru 28-23 yaparak 5 sayılık farka ulaştı.
Barış Ermiş’in üçlüğü ile farkı açmaya başlayan Banvit, Vladimir Golubovic ile de 10 sayılık farka ulaştı (33-23). Cevher Özer ile skordaki suskunluğunu bozan Beşiktaş Cola Turka, Mutlu Akpınar’ın üçlüğüne engel olamayınca devrenin son 4 dakikasına da 37-25 Banvit üstünlüğünde girildi. Dış atışlarda yüksek bir yüzdeyle oynayan Banvit, Barış Ermiş ile bir kez daha 3 sayılık bir basket bulurken, skoru da 40-27’ye taşıdı. Geride kalan sürede de skor avantajını koruyan Banvit, ilk devreyi de 47-33 önde tamamladı.
Maçın ikinci devresine Andrew Ogilvy’nin sayısı ile başlayan Beşiktaş Cola Turka’ya, Banvit de Charles Davis ile cevap verdi. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta periyodun son 4 dakikasına girilirken Banvit Lance Williams ile skoru 54-40 yaptı.
Michal Ignerski’nin üçlüğü ve Cevher Özer’in sayısı ile skoru 56-45 yapan Beşiktaş Cola Turka, Mutlu Akpınar’ın üçlüğüne engel olamadı. Periyodun son dakikasına girilirken Lance Williams ile rakip potada sayı bulan Banvit skoru 67-50’ye getirirken, karşılaşmanın final periyoduna da 19 sayı farkla 70-51 önde girdi.
Maçın final periyoduna her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken, periyodun ilk sayısı İzzet Türkyılmaz ile Banvit’ten geldi. Cevher Özer ile rakibine cevap veren Beşiktaş Cola Turka, Michal Ignerski ve Hüseyin Beşok ile 7-0’lık bir seri yakalayarak skoru 72-58’e taşıdı. Mutlu Akpınar’ın üçlüğü ile rakibinin serisine son veren Banvit, son 5 dakikaya da 75-58’lik skorla önde girdi.
Eline geçirdiği hücum fırsatlarından üst üste yararlanamayan Beşiktaş Cola Turka, Mutlu Akpınar ve Lance Williams’ın sayılarına da engel olamadı. Michal Ignerski ile skordaki uzun süreli suskunluğunu bozan Beşiktaş Cola Turka, İsmail Çevik ile de skoru 79-62’ye taşıdı. Erol Can Çinko’nun üçlüğü ile maçın son 1:18 dakikasına 20 sayı farkla 82-62 önde giren Banvit, karşılaşmadan da 82-68’lik skorla galip ayrıldı.