Erzurum'da muhteşem tören

Universiade Erzurum 2011 açılışında büyük çoksu yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan' ın da izlediği açılış töreni konuşmaları Anadolu Ateşi 'nin muhteşem ses, ışık ve dans gösterisiyle devam etti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımlardan bir tanesinin yapıldığı Erzurum 2011 Kış Oyunları açılışı dün görkemli muhteşem bir açılış töreniyle başladı. Universiade Erzurum 2011 Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları açılışını 21 bin kişi izledi. Yarışmacıların geçit töreni sonrasında Anadolu Ateşi dans topluluğu yaptığı dans ve ışık gösterisi ile izleyicileri adeta büyüledi.

Erzurum 2011 Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları açılış törenini Cemal Gürsel Stadında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın yanı sıra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bürokratlarla beraber yaklaşık 21 bin kişi izledi.

Universiad Erzurum 2011’ de yüksek güvenlik önemleri
Cemal Gürsel Stadyumu’nda yapılan açılışı izmelemek isteyenler güvenlik önemleri nedeniyle sıkıntı anlar yaşattı. Çevre yolu stadyuma 3 km mesafeden trafiğe kapatıldı, görevli araçlar dışında sivil araçların geçişine izin verilmezken vatandaşlar 3 km lik yolu yürümek zorunda kaldı. Seyircilerin büyük çoğunluğu törenler başladıktan sonra stadyuma girebildi.

Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları yarışmaları dün buz hokeyi elemeleriyle başladı. A grubu buz hokeyi erkekler maçında Türkiye Çek Cumhuriyetine 16-0, kadınlar maçında ise Büyük Briyanya’ya 10-0 yenildi.