Şiddeti önleme yasasında kavga ediyorlardı

Milletvekilleri, sporda şiddeti önlemeyi amaçlayan yasa tasarısının TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde kavganın eşiğinden döndü.

CHP milletvekilleri, Danıştay ve Yargıtay’ı yeniden yapılandıran tasarıların hızla komisyon gündemine alınması ve “tasarılar bitmezse cumartesiye kadar çalışma” kararına isyan ettiler. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, komisyonun AK Partili Başkanı Ahmet İyimaya’ya tepki göstererek “Kardeşim o zaman çağırmayın komisyonu, istediğiniz gibi çıkarın. İstediğiniz zaman getireceksiniz, dayatacaksınız Meclis’e” diye bağırdı.

Öztürk ayağa kalkarak itirazlarını sürdürünce AK Partililer, “Hukukçu musun sen? Terbiyeli ol” diye bağırdı. Ayağa kalkan Ak Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk de CHP’li Öztürk’e “Çık dışarı” diye meydan okudu. CHP’li Öztürk “Çıkmıyorum lan. Babanın şirketi mi burası? Eşeğin miyim ben senin?” deyince AK Partili Öztürk “Senin hukukçuluğun bu mu?” diye karşılık verdi. CHP’li Halil Ünlütepe de “Çık dışarı demek haddin de değildir. Düşündüğümüzü söyleyemeyeceksek burada bulunmamızın gereği yok” dedi.

İyimaya ise, yargıyı yapılandırma tasarısının görüşülmesini kastederek, “Belliki beni parçalayacaklar, ama ben sopalarına hazırım” deyince CHP’li Öztürk “Yarın sokağa çıkıyoruz ve seni protesto edeceğiz” diye yanıtladı.