Panküp Kayseri Şeker: 68 - Tarsus Belediyesi: 81

Salon: Kadir HasHakemler:halil Baldemir-tekin Özübir-kerem BakiPanküp Kayseri Şeker (68): Bojana Vulic 10 (4 ribaund-1 asist), İlsu Darıcıoğlu 1 (3 ribaund-2 asist), Gizem Yavuz 2 (3 ribaund), Bahar Öztürk 20 (8 ribaund-2 asist), Aynur Metin 10 (2 ribaund



TKBL’nin on dördüncü haftasında oynanan maçta Tarsus Belediyesi deplasmanda Panküp Kayseri Şeker’i 68-81 yendi.
Kadınlar Birinci Ligi’nde sezonun on dördüncü haftasında oynanan maçta Panküp Kayseri Şeker, Tarsus Belediyesi’ni konuk etti. Maçtan konuk takım 68-81 galip ayrıldı.
Karşılaşmaya Tarsus Belediyesi, Dominique Canty, Kübra Siyahdemir ve Plenette Pierson’ın basketleri ile iyi başladı ve 5. dakikayı 8-12 üstün geçti. İyi savunma yaparak rakibine kolay sayı şansı vermeyen konuk takım, 3 sayı çizgisinin gerisinden ve boyalı alandan skor bulmaya devam ederek farkı 7. dakikada 11 sayıya çıkarttı (8-19). Suskunluğunu Bojana Vulic’in 3 sayılık basketi ile bozan Panküp Kayseri Şeker, Dominique Canty’i durdurmakta zorlandı ve ilk periyodu Tarsus temsilcisi 16-25 önde tamamladı.
İkinci periyoda Nakia Sanford ve Bahar Öztürk’ün sayıları ile başlayan Kayseri temsilcisi, Naile İvegin- Plenette Pierson ikilisinin sayılarına engel olamadı. Kübra Siyahdemir’in pota altından ve 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle konuk takım, 15. dakikayı 28-36 üstün geçti. Bu dakikadan sonra iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerken, Nakia Sanford ve Bahar Öztürk ile skor sıkıntısına çözüm bulan ev sahibi takımın farkı eritme çabalarına Shyra Ely ve Dominique Canty ile izin vermeyen Tarsus Belediyesi, soyunma odasına 36-41 önde gitti.
Üçüncü periyoda Alexis Hornbucle’nin 3 sayılık basketi ile başlayan konuk takım, Bahar Öztürk’ün basketine de Dominique Canty ile hemen cevap verdi. Maçın 24. dakikasında farkı 12 sayıya çıkartan Tarsus Belediyesi skoru da 38-50’ye taşıdı. Boyalı alandan Dominique Canty ve Alexis Hornbucle’nin, dışarıdan da Kübra Siyahdemir’in basketleri ile konuk takım son periyoda 49-62 önde girdi.
Final periyoduna Bahar Öztürk’ün arka arkaya bulduğu sayılarla başlayan Panküp Kayseri Şeker, 3 dakika boyunca rakibine sayı şansı vermezken kendisi de üst üste hücumlardan boş dönerek farkı kapatma isteğinde başarılı olamadı. Dominique Canty- Alexis Hornbucle ikilisi ile suskunluğunu bozan konuk takım, son 5 dakikaya girilirken farkı tekrar 16 sayıya çıkarttı (53-69).
Maça tekrar ortak olmaya çalışan Kayseri temsilcisi Bahar Öztürk ile 8-0’lık bir seri yakaladı ve son 3 dakikaya girilirken farkı 8 sayıya indirdi (61-69). Çabuk toparlanan Tarsus Belediyesi, farkın daha fazla erimesine izin vermedi ve yabancı oyuncularının bulduğu sayılarla maçtan 68-81 galip ayrıldı.