Maçın Ardından İstanbul (A.A)

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu 5. ve son hafta maçında Trabzonspor‘u 2-1 yenerek çeyrek finale yükselirken, geçen sezonun kupa şampiyonu bordo-mavililer ise gruptan çıkamayarak, elendi.

Kupayı son 5 sezonda 3 kez müzesine götüren siyah-beyazlılar, Almeida ve Quaresma‘nın golleriyle Süper Lig‘de lider durumda bulunan rakibini 2-1 yenerek, puanını 9‘a çıkarıp, (B) Grubu‘nu lider olarak bitirdi.

Gruptaki son hafta maçlarına 7 puanla lider başlayan kupanın son şampiyonu Trabzonspor ise, Fiyapı İnönü Stadı‘ndaki maçı kaybedip, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da deplasmanda Manisaspor‘u son anlarda attığı golle 2-1 yenince, kupaya grup aşamasında veda etmek zorunda kaldı.

-ALMEİDA GOLLE TANIŞTI-

Beşiktaş‘ın Portekizli futbolcularından Hugo Almeida, siyah-beyazlı formayla golle tanıştı.

Devre arasında Alman takım Werder Bremen‘den alınan Almeida, kupada Manisaspor ve ligde Bucaspor maçlarına boş geçtikten sonra Türkiye kariyerinde ilk golünü Trabzonspor‘a attı.

Portekizli futbolcu, 10. dakikada vatandaşı Simao‘nun pasında topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

-QUARESMA‘NIN GOLÜ AYAKTA ALKIŞLANDI-

Beşiktaş‘ın yıldızlarından Ricardo Quaresma, 29. dakikada attığı mükemmel golle tribündeki Beşiktaşlıları ayağa kaldırdı.

Ceza alanı dışından sert bir şutla meşin yuvarlağı kaleci Onur‘un bakışları arasında filelere gönderen ‘‘Q7‘‘ ayakta alkışlandı.

-TRABZONSPOR DEPLASMANDA 10 MAÇ SONRA YENİLDİ-

Beşiktaş‘a 2-1 yenilen Trabzonspor, deplasmanda 10 resmi maç sonra kaybetti.

Rakip sahadaki son yenilgisini geçen sezon Süper Lig‘de 1 Mayıs 2010 tarihinde Ankara‘da Ankaragücü‘ne 1-0 yenilerek alan bordo-mavili ekip, daha sonra lig ve Türkiye Kupası‘nda yaptığı 10 deplasman maçını da yitirmemişti.

-GLOWACKI SAKATLANDI-

Trabzonsporlu Glowacki, ilk yarının sonlarına doğru sakatlığı nedeniyle oyundan alındı.

Sezonun ilk yarısında da uzun süre sakatlığı nedeniyle oynayamayan Polonyalı futbolcu, yerini Mustafa Yumlu‘ya bıraktı.

-61. DAKİKA MİSİLLEMESİ-

Beşiktaşlı taraftarlar, Trabzonsporluların geleneksel 61. dakika şovuna misilleme yaptı.

Skorbordda 61 rakamının yazılmasıyla birlikte 30 bine yakın Beşiktaşlı taraftar hep birlikte ‘‘üçlü‘‘ çekerek, bordo-mavililerin kutlamasını gölgede bıraktı.

-ERSAN SAKATLANDI-

Beşiktaşlı Ersan Adem Gülüm, maçın son anlarında sakatlandı. Dizine darbe alan genç savunma oyuncusu, maçı tamamlayamadı.

-KOLBASTIYI BEŞİKTAŞLILAR OYNADI-

Beşiktaşlı taraftarlar galibiyetin sevincini doyasıya yaşadı.

Siyah-beyazlılar, maç sonu statta çalınan müzik eşliğinde, Trabzonsporluların galibiyetler sonrası oynadığı kolbastıyla kutlama yaptı.

Trabzonsporlu taraftarlar ise kupadan elenmelerine çok fazla üzülmezken, ‘‘Şampiyon‘‘ diye tempo tutarak, akıllarının lig şampiyonluğunda olduğuna dikkati çektiler.

-LİGİN ZİRVESİ KUPADAN ELENDİ-

Spor Toto Süper Lig‘de ilk 4 sırayı alan Trabzonspor, Bursaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor kupada başarısız bir görüntü çizdi.

Ligde 4. sırada bulunan Kayserispor gruplara dahi kalamazken, lider Trabzonspor ve takipçileri Bursaspor ile Fenerbahçe ise grup mücadelesinde istedikleri sonucu alamayınca Ziraat Türkiye Kupası‘na veda etti.

-KURA ÇEKİMİ CUMA GÜNÜ-

Kaynak: AA