Helvacı ile tüm bağlar kopuyor

Dünkü yönetim kurulu toplantısında 2. başkan Mehmet Helvacı'nın yerine Işın Çelebi'yi getiren Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın Tüzüğün 16. maddesini işleterek istifaya davet ettiği ancak yönetim kurulundan istifa etmeyen Helvacı'yı Salı günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında takımın üyeliğinden azledeceği öğrenildi.

Galatasaray kulislerinde dolaşan söylentiye göre Başkan Adnan Polat, Helvacı’nın Galatasaray ile olan bağlarını tamamen koparıyor.

Sarı-Kırmızılılar’da geçtiğimiz hafta Mehmet Helvacı’nın yaptığı “Olağanüstü Kongre’ye gidelim” çıkışıyla birlikte yönetim karışmıştı. Bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, eleştirilere yanıt vermiş ve konuşmasının son bölümünde, “Mehmet Helvacı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat’ı onurlu insanlar gibi istifaya davet ediyorum” demişti. Ancak üç yönetici de Polat’ın bu isteğini yerine getirmeyerek, göreve devam kararı aldı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra tüm camiada gözler dünkü olağan yönetim kurulu toplantısına çevrilmişti.

Galatasaray'da kritik yönetim kurulu toplantısı dün Mecidiyeköy'deki kulüp binasında yapıldı. Toplantıda, Mehmet Helvacı 2. başkanlık görevinden alındı, yerine Işın Çelebi getirildi. Çelebi'den boşalan genel sekreterlik görevine ise Ali Haşhaş atandı.

Mehmet Helvacı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat, beklendiği gibi istifa etmeyi düşünmediklerini beyan etmesi üzerine ise Adnan Polat düğmeye bastı ve Helvacı'yı haftaya Salı günü takımın tüzüğünün 16. maddesine dayanarak üyelikten azledeceği iddia edildi.