Çakı “Takımın oyunundan memnunum”

Beko Basketbol Ligi‘nde mücadele eden Erdemirspor yönetimi basın toplantısı düzenledi. Genel Menajeri Ömer Erdinç, Antrenör Ahmet Çakı ve Erdemir Basın Şefi K. Noyan Keskin merak edilenleri açıkladı. Takım antrenörü Ahmet Çakı, Erdemirspor olarak bu sene

Çakı “Takımın oyunundan memnunum”


TAKIMIN OYUNUNDAN MEMNUNUM
Takımın ligde bulunduğu yer ve oyuncuların ortaya koyduğu performansı da beğendiğini kaydeden Çakı, oyunculardan Darlon Johnson’ un kadro dışı bıraktıklarını söyledi.
Çakı konuya ilişkin konuşmasında, “Geçtiğimiz yıl her ne kadar başarılı olduysak da, takımın bir iki oyuncu üzerinde yoğunlaşması beni memnun etmiyor. Bu yıl daha çok takım oyununa yönelik ekip oluşturduk. Yabancı oyuncu alırken de bunu ön planda tuttuk. Bu amaçla daha çok Türk oyunculara ağırlık vermeyi uygun gördüm. Bunun için de Erkan, Altan ve Hakan gibi isimlerle birlikte Melih Yıldız’ı ön plana çıkardım. Türkiye’de, Türk oyuncuların ön planda olduğu takımlardan birisiyiz. Bunun, takımımız için büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Türk basketboluna verdiğimiz katkı ve aldığımız oyuncuların burada değer kazanması önemliydi. Bugün, bir çok yerle oyuncunun gelmek istediği takım haline geldik.‘‘ diye konuştu.
Erdemir spor antrenörü Ahmet Çakı, lige başlarken 3 yabancı oyuncu hedeflediklerini dile getirdiği konuşmasını, “Transfer ettiğimiz yabancılardan Thomas ve Barbour’dan da inişli, çıkışlı olsa da istediğimiz performansı alıyoruz. Ancak, Thomas’tan pek memnun kalmadım. Özellikle önceki haftalarda oynadığımız Galatasaray Cafe Crown maçı sırasındaki davranışı nedeniyle, yönetim kurulu ile de görüşerek Thomas’ı kadro dışı bıraktık. Ardından da yollarımızı ayırdık. Şimdi yeni bir yabancı oyuncu arayışına girdik. Alacağımız yabancı oyuncunun uzun olmasına önem veriyoruz. Takımın oynadığı basketbola baktığımızda, üçüncü yılımda olduğum Ereğli’de en iyi basketbolu oynayan takım konumunda. Oynanan basketbolun kalitesi, müdafaa yönü ve hücumla bağlantılı olması bence göze hoş gelen ve basketbolun takip eden insanların da anlayabileceği gibi kaliteli basketbol oynuyoruz. Bunu skora daha fazla yansıtabilmek için de elimizden geleni yapacağız. Ligde kalan 14 karşılaşmada alabildiğimiz kadar galibiyet alarak ligi üst sıralarda tamamlamayı hedefliyoruz.” diye sürdürdü.
Erdemir Basın Şefi Keskin de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bu göreve atanmasının kendisi için ayrı mutluluk olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “basın mensubu arkadaşlarımızın doğru bilgiyi kaynağından alabilmesi için her türlü çabayı göstereceğiz. Telefonlarımız 24 saat açık olacak.” dedi.