Burhaniye Belediye: 74 - Galatasaray Medical Park: 79

Salon: Burhaniye Spor SalonuHakemler: Ahmet Ersan Ergüler - Ozan Gönen - Mahmut TüfekçiBurhaniye Belediye (74): Seda Atlı 2 (3 ribaund), Hande Kayalar 9 (3 ribaund- 3 asist), Mina Maksimovic 15 (5 ribaund), Allyson Renee Hardy 8 (3 ribaund- 6 asist), Chan



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 14.haftasında Galatasaray Medical Park, Burhaniye Spor Salonu’nda Burhaniye Belediyesi’ni 79-74’lük skorla mağlup etti.
Tuğba Palazoğlu’nun Işıl Alben’in pasını sayıya çevirerek kaydettiği turnike basketle mücadeleye iyi başlayan Galatasaray Medical Park, ikinci dakika geride kalırken skoru 3-4 yaptı. Hande Kayalar’ın üç sayılık basketiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Burhaniye Belediyesi, La Tanya White’ın da üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle skoru 6-4’e getirdi. Sylvia Fowles’ın pota altını iyi kullandığı bu bölümde savunmasını da sertleştiren konuk ekip, ilk periyotu da 16-19 önde tamamladı.
Tempolu başlayan ikinci periyotta Burhaniye Belediyesi, Mina Maksimovic’in beş sayısı ile skor üretirken, Betül Pehlivan’ın da turnikesiyle durumu 23-21’e getirdi. Gintare Petronyte ile bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Sarı Kırmızılılar, savunmada ise Hande Kayalar ve La Tanya White’ın basketlerine engel olamayınca, fark 5 sayıya yükseldi (31-26). Mola alan Galatasaray Medical Park, aranın ardından White ile Maksimovic’in sayılarına engel olamadı ve 17.dakikada durum 36-26’ya geldi. Semione Augustus’un basketiyle hücumdaki suskunluğuna son veren konuk ekip, aradaki farkı eritmesine karşın, Burhaniye Belediyesi devre sonunda soyunma odasına 38-32 üstünlükle girdi.
Üçüncü periyotta hücumda daha iyi bir görüntü çizen Galatasaray Medical Park’ta özellikle Melisa Can ön plana çıkan isim oldu. Ancak savunmada Allyson Hardy ve La Tanya White ikilisiyle skor üreten Burhaniye Belediyesi, 24.dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı (48-40). Sylvia Fowles’ın turnike basketiyle rakibinin serisine son veren Sarı Kırmızılılar, savunmasında White ile Seda’nın sayılarına engel olamadı. Mola alan konuk ekip, aranın ardından Bahar Çağlar ile serbest atışları değerlendirmesine karşın, periyot sonunda 62-53 ile üstünlüğünü koruyan taraf Burhaniye Belediyesi oldu.
Mücadelenin final periyotunda iki dakika geride kalırken Duygu Fırat’ın turnike basketiyle Burhaniye Belediyesi farkı 10 sayıya çıkarttı (64-54). Fowles ile pota altını kullanan Sarı Kırmızılılar, Doneeka Hodges’un da üç sayılık basketiyle skoru 34.dakikada 66-60’a getirdi. Mola alan Burhaniye Belediyesi, aranın ardından hücumdan sayı çıkartamazken, Galatasaray Medical Park ise Melisa Can ve Sylvia Fowles ikilisiyle yakaladığı seri sonrasında 70-71 öne geçti. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde Işıl Alben’in serbest atışları değerlendirmesiyle Sarı Kırmızılılar bitime 20 saniye kala durumu 74-77’ye getirdi. Mola alan Burhaniye Belediyesi, hücumda White ile istediği basketi bulamazken, taktik faulü Tuğba Palazoğlu ile değerlendiren Galatasaray Medical Park, mücadeleden de 74-79 galibiyetle ayrıldı.