Beşiktaş Cola Turka: 71 - Ceyhan Belediye: 62

Salon: Beşiktaş Cola Turka ArenaHakemler: Özlem Yalman, Can Atsüren, Semcem DemircemBeşiktaş Cola Turka (71): Esra Erden Ataç 6 (2 ribaund- 2 asist), Nilay Kartaltepe 3 (5 ribaund- 2 asist), Iziane Castro Marques 12 (2 ribaund- 2 asist), Gonca Karataş, Tu



TKBL’nin 14. haftasında Ceyhan Belediye’yi konuk eden Beşiktaş Cola Turka, ilk periyotta yakaladığı sayı farkını tüm maç boyunca koruyarak 71-62’lik galibiyete imza attı.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 14. haftanın açılış mücadelesinde Ceyhan Belediye’yi ağırlayan Beşiktaş Cola Turka, ilk periyotta çift hanelere kadar taşıdığı farkı bütün maç korumasını bildi ve salondan 71-62’lik galibiyetle ayrıldı. Mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan ve Altyapı Milli Takım Koordinatörü Çiğdem Oktay da izledi.
Karşılaşmaya Sales, Marques ve Yasemin’in basketleriyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, ilk 2 dakikayı 6-2 önde geçti. Ardından Ceyhan Belediye, Dilek ve Aslı’nın isabetleriyle skora ortak olsa da Sales, Santos ve Nilay’ın özellikle dış atışlardaki isabetli oyunuyla 8-0’lık seri yakalayan Beşiktaş Cola Turka, periyotun son 4 dakikasına da 17-9’luk üstünlükle girdi. Kalan bölümde ise daha çok içeri penetrelerle sayı üretmeye devam eden Siyah Beyazlılar, farkı çift hanelere kadar taşısa da Ceyhan Belediye’den Asena’nın periyot biterken kaydettiği üçlük sonucu, ilk on dakika 26-18’lik skorla sona erdi.
İkinci periyot, Salkauske ve Perkins’in karşılıklı basketleriyle başlarken ilk 2 dakika 28-21’lik skorla geçildi. Sonraki bölüm ise Beşiktaş Cola Turka’nın 11-0’lık serisine sahne oldu ve 4 dakika boyunca rakibine sayı izni vermeyen Siyah Beyazlılar, bitime 4:32 kala 39-21’lik skorla, 18 sayılık farkı yakaladı. Konuk ekip adına suskunluğu bozan isim Aisha Mohammed olurken periyotun sonraki bölümünde daha etkili olan taraf Ceyhan Belediye oldu.
Kalan süreye, altısı Perkins’in elinden olmak üzere 12 sayı sığdıran Adana temsilcisi, potasında ise yalnızda 3 sayı gördü ve devre arasına 42-33’lük skorla gidildi.
Üçüncü periyota iyi başlayan taraf Beşiktaş Cola Turka oldu. Yabancı oyuncularıyla, boyalı alandan üst üste sayılar bulan ev sahibi, rakibine sayı attırmadığı ilk 3 dakikayı 51-33’lük üstünlükle geçti. Siyah Beyazlılar sonraki 4 dakikada ise yalnızca bir basket kaydedebilince, Ceyhan Belediye, McBride ve Perkins’in çabalarıyla farkı 10 sayıya kadar indirdi (53-43). Takımlar, periyotun son 3 dakikasında ise karşılıklı sayılar buldu ve final periyotuna 58-48’lik skorla girildi.
Dördüncü periyotun başında yaptığı iyi savunmayla, rakibini top kayıplarına ve isabetsiz atışlara sürükleyen Ceyhan Belediye, 4. dakika geçilirken 60-55’lik skorla, farkı 5 sayıya kadar indirdi. Bunun üzerine mola alan Beşiktaş Cola Turka, mola sonrasında Marques, Santos ve Sales üçlüsüyle sayılar buldu ve son 4 dakikaya, çift haneli farkla önde girmeyi başardı (66-55).
Kalan sürede de rakibinin farkı azaltma girişimlerine izin vermeyen Siyah Beyazlılar, karşılaşmadan 71-62’lik skorla galip ayrıldı.