Beşiktaş: 2 - Trabzonspor 0 (İlk Yarı)

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu‘nun son maçında Beşiktaş, Trabzonspor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Gruptan çıkma adına büyük önem taşıyan karşılaşmaya as kadrosuyla başlayan Beşiktaş, genelde yedek ve yeni transferleri Polonyalı Piotr ve Pawel Prozek kardeşlere yer veren Trabzonspor karşısında maça daha iyi başladı.

Siyah-beyazlılar, maçın henüz 10. dakikasında yeni transferleri Simao ve Almeida işbirliğiyle öne geçerken, ev sahibi ekip, Quaresma‘nın mükemmel golüyle 29. dakikada farkı 2‘ye çıkardı.

İlk yarı boyunca oyuna hakim olmayı başaran ve kalesinde önemli bir tehlike yaşamayan Beşiktaş, devreyi 2-0 galip kapatmayı başardı.

Yedek ağırlıklı bir kadroyla maça başlayan Trabzonspor ise ilk yarıda fazla bir varlık gösteremedi. Orta sahada etkili olamayan bordo-mavililer, rakibin gollerine cevap veremeyerek ilk yarıyı yenik kapattı.

9. dakikada soldan Simao‘nun ortasında Almeida‘dan önce kaleci Onur yükselerek topa hakim oldu.

10. dakikada Tayfun‘dan sıyrılan Simao‘nun ceza sahasına ortasında ceza alanı içinde Almeida, gelişine yaptığı güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

27. dakikada Almeida mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Guti‘nin pasıyla sol kanatta topla buluşan İsmail‘in ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlağı alan Almeida kötü bir vuruş yapınca, top auta çıktı.

29. dakikada Beşiktaş yarı alanından gelen uzun topa Almeida‘nın üzerinden Giray‘ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Quaresma‘nın önünde kaldı. Portekizli futbolcunun, yaklaşık 25 metreden mükemmel şutunda top kaleci Onur‘un bakışları altında filelere gitti: 2-0

37. dakikada Almeida‘nın pasında topu güzel bir hareketle önüne alan Quaresma‘nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur‘dan döndü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 

42. dakikada Simao‘nun soldan kullandığı serbest atışta kaleci son anda topu kornere tokatladı.

43. dakikada Quaresma çalımlarla Trabzonspor ceza sahasına girdi, ortasında arka direkte bekleyen Aurelio kötü bir vuruş yapınca, top auta gitti ve ilk yarı 2-0 Beşiktaş‘ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Fiyapı İnönü

Hakemler: Cüneyt Çakır, Aleks Taşçıoğlu, Orkun Aktaş

Beşiktaş: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İsmail, Quaresma, Aurelio, Guti, Simao, Nobre, Almeida

Trabzonspor: Onur, Tayfun, Glowacki (Dk. 43 Mustafa), Giray, Ferhat, Yattara, Ceyhun, Sezer, Piotr Brozek, Alanzinho, Pawel Brozek

Goller: Dk. 10 Almeida, Dk. 29 Quaresma (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 24 Sezer, Dk. 35 Alanzinho (Trabzonspor), Dk. 38 Hilbert (Beşiktaş)

26.01.2011 21:02:47

Kaynak: AA