57 yaşındaki ihtiyar delikanlının gözü Avrupa’da

Konya‘da, küçük yaşta babasını kaybettikten sonra annesi tarafından yetiştirme yurduna verilen 57 yaşındaki Durali Yıldız, Avrupa şampiyonu olmak için haftada 120-130 kilometre koşuyor.     Konya Büyükşehir Belediyesi Atletizm Takımı’n



    İLKOKUL ÖĞRETMENİ ATLETİZME YÖNLENDİRDİ
    Durali Yıldız, kendisini ilkokul öğretmeninin keşfettiğini dile getiriyor. Diğer öğrencilere göre daha hızlı yürüyüp koştuğu için çabuk fark edildiğini anlatan Yıldız, şunları söyledi:
    “İlkokulda öğretmenim beni atlet olmam için yönlendirdi. Üvey baba dayağından kaçarken gelişen kaslarım beni bugünlere getirdi. Okulda yapılan atletizm seçmelerinde derece yaptım. Daha sonra Türkiye ve il genelinde yapılan koşularda dereceler elde ettim. Yetiştirme yurdundan yaşım ilerleyince ayrıldım. Hayata atılınca da sporu bırakmak zorunda kaldım.”

    KAZANDIĞI MADALYALARI YETİŞTİRME YURDUNUN AŞÇISINA VERİP YEMEK ALMIŞ
    Çocuk yetiştirme yurdunda kaldığı dönemleri unutamadığını dile getiren Yıldız, atletizmde başarılı olmak için çok ilginç yöntemleri deneğini kaydetti.
    500-600 kişinin kaldığını sözlerine ekleyen Yıldız, kazandığı madalyalar ve hediyeleri yemek almak için yurt aşçısına verdiğini anlattı. Yıldız şöyle konuştu:
    “Bizim zamanımızda yemekler karavanadan çıkardı. O dönemde spor ayakkabısını ve eşofmanı sporcular giyerdi. Çok ayrı bir yeri vardı. Çok kalabalıktık. Ben de koşuyordum. İyi beslenebilmek için yurt aşçımıza kazandığım hediye saat ve bazı madalyaları verirdim. O da bana bir kasa üzüm verirdi. Et çıktığı zaman kepçeyle ekmeğimin arasına doldururdu ben de bir köşede oturur yerdim. O günleri hala unutamıyorum. Her yıl buluştuğumuz arkadaşlarımdan sırf bu yüzden helallik alıyorum.”

    EMEKLİ OLDU TEKRAR ATLETİZME DÖNDÜ
    Hayata atıldıktan sonra spora ara vermek zorunda kalan Durali Yıldız, 2 yıl önce tekrar spora başladığını anlattı.
    14 yıl sonra tekrar yarışmalara katılan Yıldız, “10 Türkiye birinciliğim var. 2009 yılında ferdi olarak katıldığım, İzmir‘deki 19’uncu Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası‘nda 1500 metrede birinci oldum. Aynı zamanda Balkan rekoru kırdım. Macaristan‘da yapılan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası‘nda da 1500 metrede üçüncü oldum. Hedefim dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. ‘‘ diye konuştu.
    Konya Büyükşehir Belediyesi Atletizm Takımı Antrenörü Ali Topal, Durali Yıldız’ın herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Topal, Yıldız’ın azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.