Burası Arena buradan çıkış yok

Galatasaray'da sular duruldu. Takım galip geldi yüzler güldü, muhalefetinde Adnan Polat'ı düşürmeye gücü yetmedi. Ama bu defa taraftar arasında izdiham çıktı. Galatasaray Sivasspor maçından sonra bir türlü takım taraftarları metroya binemediler.

O meşhur slogan gerçek oldu."Burası Arena buradan çıkış yok." Metroya giden tek bir çıkış kapısı olunca Aslantepede izdiham yaşandı.

Galatasaray Türk Telekom Arena'da ilk resmi maçına çıktı. Sivasspor'u ağırladı. Stadtan 1-0 galip ayrıldı ama taraftarın sevinci kursağında kaldı. Sarı kırmızılılar maçın başlama saatinden çok önce stada gelmeye başladı. Kalabalık arttıkça arttı, metro kapısında binlerce kişi birikti.

Stad bir anda boşalınca yine metro kapısında izdiham yaşandı. Tek bir çıkış olmasının da bir nedeni var. Aslantepe'nin bir yanı otoban bir yanı uçurum özel araç dışında stada sadece metroyla gidilebiliyor. Ama bazı taraftarlar izdihamdan kaçmak için yeni yollar keşfetti. Metroyla evine gidemeyecek olanlar, o duvarı atlayıp çalışmaların sürdüğü toprak yola çıkıyorlar ve yukarı tırmanarak araçların arasından Seyrantepeye gidiyorlar orada da otobüse ya da minibüse biniyorlar. O da zahmetli daha da önemlisi tehlikeli. Stadın çevresinde çalışmalar devam ediyor. Ama o çalışmalarda metro girişindeki izdihama çözüm getirecek gibi gözükmüyor.