Galatasaray'da yönetim değişti

Galatasaray Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Mehmet Helvacı'nın yerine ikinci başkanlığa Işın Çelebi getirildi. Genel Sekreter ise Ali Haşhaş oldu.

Galatasaray'da başkan Adnan Polat’ın kameralar önünde ‘onurlu insanlar gibi’ istifasını istediği 2. başkan Mehmet Helvacı, bu çağrıyı dikkate almadı ama dün yapılan yönetim kurulu toplantısında görevinden alındı. Hem de 13 dakika gibi kısa bir sürede. İşte Mecidiyeköy’deki kulüp binasında yapılan ve başlamasıyla bitmesi bir olan toplantının perde arkası...

ASLINDA her şey normal başladı. Yönetimdeki kriz nedeniyle oturumun saatlerce sürmesi bekleniyordu. Bunun için her toplantı öncesi servise hazır bekleyen simit kaşarlar bile hazırlanmıştı. İlk olarak başkan Adnan Polat söz aldı. Beklenenin aksine başkan çok kısa bir konuşma yaptı. Hedefinde ise yine 3 isim vardı: Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat, Doğan Yalçınkaya... 2. başkan ve diğer iki üye hakkında düşüncelerini daha önceden medya önünde açıkladığını belirten Polat “Benim artık sizlere güvenim kalmadı. G.Saray Kulübü’nün menfaatleri için istifanızı istiyorum. Artık 2. başkanlık görevini Sayın Işın Çelebi yürütecektir. Sayın Ali Haşhaş da yeni genel sekreterdir” dedi.

ABA ALTINDAN SOPA...

BU konuşmanın ardından 2. başkanlık görevine son verilen Mehmet Helvacı isyan bayrağını açtı. “Bizi buraya kulüp delegeleri getirdi, ancak onlar götürür” diyerek söze başlayan Helvacı “2. başkanlık önemli değil. Önemli olan koltuğa yapışıp kalmak değil, G.Saray’a hizmet etmek. Sonuçta biz G.Saray’ın neferiyiz. Siz hakkınız olmamasına rağmen bu görev değişikliklerini yapıyorsunuz. İstediğiniz kararı alabilirsiniz” dedi.

ANCAK Helvacı’nın konuşmaları bununla da sınırlı kalmadı. Üslubunu daha da sertleştiren 2. başkan, Adnan Polat’a aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmedi: “Söyleyeceklerim kendim ve 2 arkadaşım adınadır. Taşıdığımız apoletler nedeniyle şimdiye kadar rahat konuşamıyordum. Ancak üzerimden büyük bir yük kalktı. Bundan sonra çok rahat konuşabileceğimi bilmenizi isterim.”

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK


SERT ifadeler kullanılmasına rağmen oldukça sakin geçen toplantı simit kaşar servisi bile başlamadan sona erdi. Ancak fırtına öncesi sessizliği andıran bu toplantının ardından esas kavganın başlayacağı da gün gibi aşikâr...

ÖTE yandan yeni görev dağılımı dün akşam kulübün resmi sitesinden kamuoyuna duyuruldu.

MUHALEFETTEN İMZA YOK

Erken seçime gidebilmek için başlatılan imza kampanyasına camianın muhalif isimleri olan eski başkan Faruk Süren ve Adnan Öztürk’ten sonra Ali Dürüst de destek vermiyor

G.SARAY’DA erken seçim için 2. başkan Mehmet Helvacı’nın okul arkadaşları olan 110. dönem G.Saray Lisesi Mezunları’nın başlattığı imza kampanyasına muhalif kesim soğuk bakıyor. Önceki gün katıldığı ‘Son Kale’ programında başkanın geldiği gibi genel kurulla gitmesi gerektiğini belirten eski başkan Faruk Süren’e ve aynı görüşü savunan son seçimdeki başkan adayı Adnan Öztürk’e bir isim daha katıldı: Ali Dürüst.

DÜN 14 kişilik ekibiyle Beyoğlu’nda yemek yiyen Dürüst arkadaşlarıyla beraber imza kampanyasına destek vermeme kararı aldı. Dürüst bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Bu imza kampanyası bence çok saçma. Ben yönetimi imza ile düşürecek bir hareketin içinde bulunmam. Bunun için mart ayındaki mali genel kurulu bekleyeceğiz. Ama size söz veriyorum, eğer seçim olursa adaylığımı koyacağım.”