Sarı kırmızılıların metro çilesi

Türk Telekom Arena çıkışında metro izdihamı taraftarı çıldırttı

Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’da oynanan ilk lig maçından sonra yaşanan metro izdihamı taraftarların ağzının tadını kaçırdı. Her seferinde yaklaşık 2 bin yolcu alabilen metro trenlerine binebilmek için taraftarlar tellerden atlayarak metroya ulaşmaya çalıştı
Galatasaray Kulubü’nün tartışmalarla açılan yeni stadyumu, ilk maçta taraftarlara metro çilesi yaşattı. Stada gidişte parça parça yola çıkan taraftarlar ulaşımda bir sorunla karşılaşmazken çıkışta metro kapısı önünde izdiham yaşandı. Avrupa’nın en kolay boşalabilen stadyumlarından birisi olan Türk Telekom Arena’dan çıkan yaklaşık 20 bin taraftar metroya binmek için Aslantepe Stadı metro girişi önüne akın etti.

Ancak onları metro girişinde turnike sorunu bekliyordu. Yaklaşık 20 bin taraftar, metroya ulaşabilmek için 15 turnikeden geçmek zorunda kalınca kalabalık giderek arttı. Buna bir de her seferinde 2 bin yolcu taşıma kapasitesi eklenince metro görevlileri taraftarları metro girişinde bekletti. Bazı taraftarlar bir an önce metroya ulaşabilmek için tellerden atlayarak metroya ulaşmaya çalıştı.

Tek seferde 2 bin kişi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yaşanan yoğunluğun normal olduğunu belirtirken “Aynı anda binlerce kişi metroyu kullanmak istedi. Metronun belirlenen bir kapasitesi var. Aynı anda vagonlarda 2 bin kişi taşındığı için görevli arkadaşlar gelen vatandaşları buna göre içeri almışlar. Bunun nedeni de güvenlik. Çünkü içeriye kapasitenin üzerinde kişi alındığı zaman bir itiş kakışta rayların üzerine düşülebilinir ya da başka bir olay meydana gelebilir. Bunu önlemek için belirli bir düzende vatandaşlarımız istasyon içine alındı. Her 5 dakikada bir 2 bin kişi metroyla taşındı” açıklaması yaptı. Metronun giriş kapısının ya da turnikelerinin genişletilmesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyleyen yetkililer, her şeyin dünyada belirlenen standartlara göre inşa edildiğini kaydetti.