Galatasaray:1 - Sivasspor:0

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Sivasspor'u Servet'in 70.dakikada attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta maçında Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk resmi maçına çıkan Galatasaray, Sivasspor'u 1-0 mağlup ederek yeni stadında ilk galibiyetine ulaştı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 70. dakikada Servet Çetin kaydetti. Servet, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk golü atarak tarihe geçmiş oldu. Servet tarihi Ali Sami Yen Stadı'nın kapanışında da Beypazarı Şekerspor'a attığı rövaşatayla golüyle tarihe geçmişti.

Öte yandan Galatasaray'da Lorik Cana cezalı duruma düştüğü için önümüzdeki hafta Bursaspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Bu galibiyetin ardından Galatasaray puanını 26'ya yükseltirken, Sivasspor 15 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Galatasaray, Bursaspor deplasmanına konuk olurken, Sivasspor kendi sahasında Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.

ALİ SAMİ YEN SPOR KOMPLEKSİ TÜRK TELEKOM ARENA'DA İLK MAÇ!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile oynadığı karşılaşmayla birlikte, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

Futbol Federasyonu'nun hafta içinde lig maçı oynanmasına karar verdiği statta, konuk Sivassporlu taraftarlar, 1600 kişilik üst tribünde yer aldı. Güvenlik güçleri, Sivassporlu taraftarların çevresinde önlem aldı.

ARDA KADRODA YOK!

Galatasaray'da kaptan Arda, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesi, maçtan 1 saat önce yayınladığı kadroda, Arda'nın ilk 11'de yer aldığını duyurdu. Ancak, basın mensuplarına dağıtılan esame listesinde Arda'nın kadroda olmadığı, bu oyuncunun yerine yeni transfer Yekta'nın yer aldığı görüldü.

Arda'nın, kasık ağrısı nedeniyle kadroya alınmadığı öğrenildi.

YENİ TRANSFER STANCU KADRODA

Galatasaray'da, hafta içinde Steaua Bükreş takımından transfer edilen Bogdan Sorin Stancu, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Stancu, maça yedek başlarken, Kasımpaşa'dan alınan Yekta Kurtuluş ise karşılaşmada ilk 11'de yer aldı. Yeni transfer kaleci Robinson Zapata ise maç kadrosuna alınmadı.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Baros, Gökhan, Pino, Çağlar ile kırmızı kart cezalısı olan Serkan Kurtuluş maçta forma giyemedi.

Baros, Çağlar ve yeni transfer Zapata karşılaşmayı tribünden takip etti.

İLK TEHLİKE SİVASSPOR'DA

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da maçın ilk ciddi atağı Sivasspor'dan geldi. Takımlar sahaya yayılmaya başladığı anda Sivasspor sağ kanattan Grosicki ile Galatasaray kalesinde ciddi bir tehlike yaşattı. Grosicki'nin çaprazdan yaptığı vuruşta top yan ağlarda kalırken; sarı-kırmızılı taraftarlar derin bir 'oh' çekti.

ÜÇ GOL TARİHE GEÇME ŞANSINI KAÇIRDI

Maçta dakikalar ilerledikçe Galatasaray oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı. Özellikle kanatları iyi kullanan sarı-kırmızılılar ortalarla gol aradı. Mücadelenin 7. dakikasında genç oyuncu Emre Çolak'ın sol kanattan yaptığı kavisli ortada Kazım Kazım ve Barış Özbek kale ağzında topa dokunamadı. Sonrasında boşta kalan topu yeni transfer Yekta Kurtuluş uzak direğin dibinden dışarı gönderdi. Bu net fırsat sonrasında üç futbolcu yeni statta oynanan ilk resmi maçta golü atamayarak, tarihe geçme fırsatını kaçırdı.

ARKA ARKAYA POZİSYONLAR

Taraftarının da desteği iyiden iyiye arttıran Galatasaray, arka arkaya net fırsatlar bulmaya başladı. İlk olarak Yekta'nın ortasında Culio penaltı noktası civarından vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı. Culio'nun pozisyonundan sonra ise duran topta ileri çıkan Servet'in kale ağzından yaptığı vuruşu kaleci Korcan çıkardı. Bu arada Emre Çolak'ın etkili ortaları ise dikkat çekti.

SİVASSPOR GERİYE ÇEKİLDİ

Sivasspor etkili başladığı maçta kontrolü Galatasaray'a kaptırınca bu kez daha kontrollü bir oyun anlayışı sergilemeye başladı. Kırmızı-beyazlı ekip kendi yarı sahasında çok adamla kalıp, kontrataklarla ileride çoğalmaya çalıştı. Ancak Sivasspor çok adamla kapanmasına rağmen zaman zaman kalesinde ciddi tehlikeler atlattı.

ÇALIMBAY'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK!

İkinci yarı başlarken Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay oyuncu değişikliğine gitti. Sakatlanan Hayrettin'in hastaneye götürülmesinden sonra yerine Mehmet Nas girdi. Bu zorunlu değişikliğin dışından kırmızı-beyazlılarda Pedriel ikinci 45 dakikada yerini Kamanan'a bıraktı.

İKİNCİ YARI TEK KALE GİBİ BAŞLADI

Sivasspor ikinci yarıya değişikliklerle başlasada oyunda pek etkili olamadı. Galatasaray ikinci yarının ilk düdüğüyle birlikte Sivasspor kalesine yüklenmeye başladı. Sağlı, sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen sarı-kırmızılılar, Sivasspor savunmasını adeta yarı sahasına hapsetti.

HAGİ, STANCU'YU SAHAYA SÜRDÜ

Galatasaray'ın yoğun baskısı golü getirmeyince teknik direktör Gheorghe Hagi oyuna ilk hamlesini yaptı. Rumen teknik adam genç oyuncu Emre Çolak'ı kenara alırken, yeni transfer Stancu'yu sahaya sürdü. Bu değişiklikten beş dakika sonra ise Hakan Balta'nın yerine Insua oyuna dahil oldu.

İNANILMAZ BİR POZİSYON KAÇTI!

Galatasaray gol için savunma güvenliğini elden bırakınca Sivasspor ilk kez çok adamla çıktığı bir pozisyonda inanılmaz bir fırsatı değerlendiremedi. Karşılaşmanın 65. dakikasında Grosicki'nin içeri çevirdiği topu Mehmet Yıldız kale sahasında tamamladı ancak köşeye giden topu Ufak çıkardı. Sonrasında boşta kalan topu Kamanan uygun durumda çok farklı şekilde üstten dışarıya gönderdi.

SERVET YİNE TARİHE GEÇTİ!

Gol bulmak için savunmada açıklar vermeye başlayan Galatasaray'da teknik direktörü Hagi'de kenardan uzun boylu oyuncusu Servet'i hava toplarında kullanmak için ileriye yolladı. Hagi'nin bu taktiğinden sonra gelişen ilk atakta Servet Çetin topu ağlara gönderdi. Maçın 70. dakikasında ceza sahasına atılan pasta Barış, kaleci Korcan'ın yanında topu çizgi üzerine gönderdi. Servet müsait durumda meşin yuvarlağı filelere göndererek Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk golü atan futbolcu oldu ve tarihe geçti. Başarılı savunmacı tarihi Ali Sami Yen Stadı'nının kapanışında da rövaşatayla şık bir gol atmayı başarmıştı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ilk resmi maçın geri kalan bölümünde Sivasspor'un net gol pozisyonu direkte patladı. Eneramo'nun kafa vuruşunda direkten dönen top maçın en önemli anlarından biri oldu ancak 90. dakikanın son düdüğüyle Galatasaray tek golle 3 puana ulaşmayı başardı.


MAÇIN CANLI ANLATIMI

90+3.dakika: Karşılaşma sona eriyor...  MAÇIN SKORU: Galatasaray:1 Sivasspor:0

90.dakika: Karılaşmanın normal süresi tamamlandı... Maçta 3 dakika uzatma oynanacak.

88.dakika:Galatasaray tribünlerinden takımına büyük destek var.

85.dakika: Maçın temposu düştü. İki takımda da yorgunluk belirtisi var.

83.dakika:Ayhan sakatlığından dolayı oyuna devam edemedi ama oyuncunun önemli bir probleminin olmadığı bildirildi.

81.dakika. Sivasspor çok tehlikeli bir gol pozisyonundan yararlamadı. Eneramo'nun vuruşu direkten döndü.

79.dakika:Ayhan çıktı, Mustafa Sarp oyunda...

77.dakika.Culio'nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında topa kimse dokunamadı.

75.dakika: Sivasspor'da oyuncu değişikliği. Erman çıktı, Eneramo oyunda...

74.dakika: Galatasay 2. golü bulmak için baskısını artırıyor...

72.dakika: TT Arena stadı adate yıkılıyor...

70.dakika: Barış ortalıyor Servet vuruyor ve GOOOOOLLLL

68.dakika:Barış'ın ara pası Ziya araya girdi...

66.dakika: Sabri ortalıyor Yekta dokunamadı. Aut. Galatasaray önemli bir gol pozisyonundan yararlanamıyor.

65.dakika: Mehmet Yıldız, yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

64.dakika:Hakan çıktı, Insua oyunda...

62.dakika:Culio ceza alanına girmek istedi ama Kadir izin vermedi.

60.dakika: Ev sahibi Galatasaray, Sivasspor kalesinde etkili ataklar düzenliyor... Sarı- Kırmızılı takımın bu performansı taraftardan da alkış alıyor...

58.dakika: Barış ceza sahası dışından çok sert vurdu. Kaleci topu son anda dışarı çeliyor...

58.dakika: Sabri müthiş performansıyla taraftardan alkış alıyor...

56.dakika: Galatasaray, Cana ile atak hazırlığında... Top şimdi Barış'ta... Barış ortasını açıyor top Sivasspor savunması tarafından uzaklaştırıldı.

54.dakika: Galatasaray, atak üstüne atak düzenliyor... Hakan Balta önemli bir gol fırsatını daha değerlendiremiyor.

52.dakika: Sivasspor Grosicki ile atağa kalktı anacak top kaleci Ufuk'ta kalıyor...

50.dakika: Galatasaray, Kazım'la çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamıyor...

50.dakika: Galatasaray'ın yeni oyuncusu Yekta performansıyla dikkat çekiyor...

48.dakika: Galatasaray 2.yarıya hızlı başladı. Sarı-Kırmızılı takım sol kanattan atağğa kalkıyor ancak top Sivasspor savunmasında kaldı.

46.dakika: 2.yarıya ev sahibi ekip Galatasaray başladı... Umarız ikinci yarıda bol gollü bir karşılaşma izleriz...

45+2.dakika: Hakem Kuddusi Müftüoğlu maçın ilk yarısını sona erdiren düdüğünü çalıyor.... İlk yarı skoru: Galatasaray: 0 Sivasspor:0

45.dakika: Maçta son dakikanın içerisine girildi. Galatasaray köşe vuruşu kazandı... Korner kullanılıyor... Top Emre'de... Emre vuruyor ve top az farkla dışarı çıkıyor...

43.dakika:Hakan'ın soldan içeri çevirdiği top Navratil tehlikeyi uzaklaştırdı...

42.dakika: Hakan Balta ceza sahası dışında çok sert vuruyor ancak top kalenin yanından dışarı çıktı.

40.dakika: İlk yarının bitimine 5 dakika kaldı. Maçta henüz gol yok.

38.dakika Culio da sarı kart görüyor...( Culio, Hayrettin'e yaptığı hareketten ötürü sarı kart gördü...)

36.dakika: Maç iki takımın da karşılıklı ataklarıyla devam ediyor... Bu arada rakibine sert giren Cana sarı kart görüyor...

34.dakika: Galatasaray atağında Barış kafayı vuruyor ancak etkili değil. Top kalecide kalıyor...

32.dakika:Erman'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Cana topu uzaklaştırdı...

30.dakika: Sabri yerde kalıyor. Hakem faul caza sahasının dışında diyor... Galatasaralı oyuncular bu pozisyonda penaltı bekledi. Sivassporlu Ziya sarı kart görüyor...

28.dakika: Galatasaraylı taraftarlar, takımlarına yoğun tezahuratta bulunuyor.

26.dakika: Konuk takım Sivasspor kontra ataklarla Galatasaray kalesinde etkili olmaya çalışıyor... (Tomas Rada yaklaşık 22 metreden vurdu, kaleci Ufuk tek hamlede kontrol ediyor)

25.dakika: Bu dakikalarda ev sahibi Galatasay'ın baskısı arttı.

23.dakika: Sarı- Kırmızılı takım, Sabriy'yle atağa kalktı. Sabri vuruyor... Kaleci son anda çıkardı...

21.dakika: Galatasaray, Sivasspor kalesine birbiri ardına ataklar düzenliyor...

20.dakika:Yekta'nın sağdan yaptığı ortada kaleci Korcan çıkıp, topu aldı

18.dakika:Kadir'in sağdan ortası Sabri kafa vuruşu ile topu uzaklaştırdı...

16.dakika: İki takım da karşılaşmaya hareketli başladı. Maçta zaman zaman sertlikler yaşanıyor...

14.dakika: Tomas Rada sarı kart gördü...

14.dakika: Culio, rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı.

12.dakika:Kazım'ın ceza alanındaki pasına Culio yetişemedi. Hayrettin araya girdi.

10.dakika: Galatasay bu dakikalarda Sivasspor kalesinde etkili olmaya başladı.

8.dakika: Yekta'nın sol kanattan ortaladığı topa kimse dokunamadı. Sarı-Kırmızılı takım çok önemli bir gol poziyonundan yararlanamadı.

6.dakika: Grosicki sağ kanatta bindirdi vuruyor... Top yan ağlarda kaldı...

5.dakika: Sivasspor, sağ kanattan tehlikeli gelmeye başladı... Grosicki'nin ortasında Surares topa vuramıyor... Maçın ilk tehlikeli atağı Sivasspor'dan...

4.dakika: Sivasspor, Mehmet Yıldız'la atağa kalktı... Top kaleci Ufuk'ta kallıyor..

3.dakika: Galatasaray, orta alanda top çeviriyor..

2.dakika: Galatasaray, Sivasspor kalesine bir atak düzenlemek istiyor ancak top kalecide kaldı. (Galatasaray'da Arda sakatlığından dolayı ilk 18'de yer almıyor)

1.dakika: Karşılaşmaya konuk ekip Sivasspor başladı.Beyaz Gazete olarak iki takıma da başarılar diliyoruz...