Manchester City: 1 - Blackpool: 0

Tevez ile bir penaltı vuruşundan yararlanamayan Manchester City, Adam Johson'ın ilk yarıdaki güzel golüyle galibiyete uzandı.

İngiltere Premier Ligi 21. hafta mücadelesinde geçtiğimiz hafta Aston Villa'yı farklı mağlup ederek ligde ikinci sıraya yükselen Manchester City, son 5 resmi maçında yenilgi yüzü görmeyen Blackpool'u konuk etti.

Maça hızlı bir giriş yapan Manchester City, sağlı sollu ataklarla rakibini bunaltmaya başladı. Özellikle Tevez ve David Silva ile etkili olan ev sahibi ekip, ceza sahası içine kadar sokulmasına rağmen kaleyi bulmakta zorlandı. Düşük isabet oranıyla oynayan Roberto Mancini'nin öğrencileri, aradığı golü 34. dakikada buldu.

Kullanılan korner vuruşunda Blackpool defansı topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası yayına üzerine doğru açılan topa sert vuran Adam Johnson, takımını 1-0 öne geçirdi. Golden iki dakika sonra Varney'nin Yaya Toure'yi ceza sahası içinde yere düşürmesiyle maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Tevez, kötü bir vuruşla topu auta yollayarak penaltıdan yararlanamadı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya daha tutuk başlayan City, devrenin ilk dakikalarında kalesinde üst üste tehlikeler yaşadı. Savunmanın açıklarından yararlanarak iki net pozisyon bulan Varney, takımının beraberlik şansını cömert bir şekilde harcadı. Oyunun kontrolünü tamamen eline alan ev sahibi ekip, skoru koruyarak maçtan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetle Manchester City puanını 41'e yükseltirken, Blackpool ise 25 puanda kaldı.