Atletizmde Üsküdar’ın “En”leri belli oldu

Üsküdar Belediye Başkanlığı‘nın ‘‘Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi‘ ‘kapsamında 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı içinde Üsküdar ilçesinde yapılan yarışlar sonuçlandı.    Üsküdar‘da bulunan ilköğretim okullarında atletizm



    BAŞKAN KARA: SPOR SADECE FUTBOL DEĞİL
    Üsküdar‘daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrencinin sportif olarak taranması sonrası gerçekleştirilen final yarışmalarında 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 ve 2002 doğumlularda Üsküdar’ın en hızlısı, en güçlüsü, en dayanıklısı ve en ileri sıçrayan sporcuları seçildi. Yarışmalarda birinciliği kazanan sporculara ödülleri Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından verildi.
    Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ödül töreninde yaptığı konuşmada; Belediye olarak temel amaçlarının sporu tabana yaymak olduğunu belirterek sporu bir yaşam tarzı olarak çocukların hayatına sokmak gerektiğini, sporun çocukların ve gençlerin hem zihinsel hem de bedensel olarak gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti.
    Gerçekleştirilen bu etkinlik sonunda başarılı olan minik sporcuların gözetim altında Türk sporuna kazandırılacağının altını çizen Başkan Mustafa Kara, Türk sporunun geleceğinin böylesine başarılı minik sporcular sayesinde güvence altında olduğunu belirtti.
    Başkan Kara, sporu tabana yaymak için çalışmalarının son hızıyla sürdüğünü de belirterek, Üsküdar’da İlköğretim ve ortaöğretim olarak 110 bin öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Kara, Üsküdar Belediyesi olarak çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Spor sadece futbol değildir. Hepimiz tabiî ki futbolu çok seviyoruz. Sporun anası atletizmdir. Biz belediye olarak atletizme büyük destek veriyoruz. Bizim yetiştirmiş olduğumuz genç sporcular Atletizm Federasyonu’nun en önemli sporcuları oldular.” dedi.
    Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu’nda yapılan yarışmalarda finale kalan 445 sporcu; sürat, güç, dayanıklılık ve patlayıcılık açısından Üsküdar‘ın en iyisi olabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmalar, 3. 4. 5. 6. 7. 8. sınıflarda okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında durarak uzun atlama, 30 metre sprint koşusu, sağlık topu ile atış (3 kg, 4 kg ve göğüs pası), dikey sıçrama ve her sınıftan 1 öğrencinin katılımıyla 6x bayrak yarışı kategorilerinde düzenlenirken 1 aydan fazla süren mücadeleler sonunda birinciliği kazanan sporcular gözetim altında yetiştirilerek Türk sporunun geleceğine kazandırılacak.