Galatasaray 3-1 Beypazarı Şekerspor

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Galatasaray kendi sahasında Beypazaro Şekerspor'u ağırladı. Sarı kırmızılı takım için büyük anlam taşıyan mücadeleyi Galatasaray 3-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray 3-1 Beypazarı Şekerspor
Maçta Galatasaray'ın gollerini 73. dakikada Servet ve 82. dakikada Arda Turan ve 90+2. dakikada Kazım Kazım kaydetti. Konuk ekip Beypazarı Şekerspor'un tek golü ise 23. dakikada Caner'den geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda puanını 7'ye yükselterek gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Beypazarı Şekerspor ise oldukça isteki ve kaleci Önder'in yıldızlaştığı mücadelenin ardından A Grubu'nda grupta 1 puanda kaldı.

46 yıllık tarihiyle Galatasaray Kulübü'nün mabedi olan Ali Sami Yen Stadı bu karşılaşmayla son sınavını bir Galatasaray galibiyetiyle vermiş oldu. Karşılaşma öncesinde duygu dolu dakikalara sahne olan Ali Sami Yen'e veda gecesinde tribünler de sarı kırmızılı takımlarını yalnız bırakmadı.

"CİM-BOM"DA 6 EKSİK

Galatasaray takımı, Beypazarı Şekerspor karşılaşmasına 6 eksikle çıktı.

Sakatlıkları bulunan Milan Baros, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, kırmızı kart cezalısı Lorik Cana ve Avustralya Milli Takımı ile Asya Kupası maçlarında yer alan Lucas Neill ile Harry Kewell, Beypazarı Şekerspor maçında yer alamadılar.

18 KİŞİLİK KADRODA 3 YABANCI

Sarı-kırmızılı ekibin 18 kişilik kadrosunda yalnızca 3 yabancı oyuncusu yer aldı.

Beypazarı Şekerspor'a karşı sahaya çıkan ilk 11'de Insua ve Pino bulunurken, yedekler arasında da yeni transfer Culio sahaya çıktı.

Galatasaray'ın yabancı oyuncularından kadro dışı bırakılan Misimovic, Avustralya Milli Takımı'nda yer alan Neill ile Kewell ve kırmızı kart cezalısı olan Cana, 18 kişilik kadroda bulunmuyor.

B. ŞEKERSPOR DİRENÇLİ BAŞLADI

Galatasaray takımı Ali Sami Yen Stadı'ndaki son maçına Aykut, Serkan, Gökhan Zan, Servet, Insua, Barış, Ayhan, Hakan Balta, Aydın, Arda, Pino 11'ile çıktı.

Maça istediği tempoyla başlayamayan Galatasaray ilk yarıda rakibinin hatalarını ve savunmada yarattığı boşlukları değerlendirmeye çalıştı. Konuk ekip Beypazaro Şekerspor ise maça oldukça dirençli bir görüntüyle başladı.

HATALAR ZİNCİRİ GOLÜ GETİRDİ

Hücum anlamında oldukça diri gözüken konuk ekip Beypazarı Şekerspor karşılaşmada sürpriz bir gol bularak ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

23. dakikada kaleci Önder uzun bir kalu vuruşuyla topu Galatasaray yarı sahasına gönderdi. Insua'nın markajında bulunan Caner ceza sahasının dışına seken topa şık bir vuruşla kaleye gönderdi. Aykut'un çabalarına rağmen top direğin içine çarparak ağlarla buluştu.

CULIO İLK RESMİ MAÇINDA

Galatasararay'ın devre arasında Romanya'nın Cluj ekibinden transfer ettiği Arjantinli futbolcu Culio ilk yarıda oyuna dahil oldu. Gökhan Zan'ın sakatlık geçirmesinin ardından teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından 31. dakikada oyuna sürülen Culio böylelikle sarı kırmızılı formayla ilk resmi maçına çıkmış oldu.

KAZIM İKİ NET POZİSYONU KAÇIRDI


Aydın-Kazım değişikliğiyle ikinci yarıya başlayan Galatasaray takımı hücum anlamında daha üretken bir görüntü çizdi.

Kazım'ın oyuna girmesinin ardından Pino sol kanatta görev yaparken Culio ise sol kanatta karşılaşmaya devam etti. Oyunu rakip yarı alana yıkan sarı kırmızılı takımda Kazım Kazım 66 ve 67. dakikalarda mutlak iki gol pozisyonundan yararlanamadı.

Pozisyonların ilkinde Arda'nın ceza alanı dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta Kazım altıpas önünde kafayı vurdu. Kaleci Önder çok iyi bir refleksle topu çeldi. İkinci pozisyonda ise ceza sahası dışından serbest vuruşu Ayhan kullandı. Kazım yine yükselip kafayı vurdu. Top üst direkten döndü. Boşta kalan topu günün başarılı ismi Önder kontrol etti.

SERVET'TEN GÜNÜN ANISINA RÖVEŞATA!

Karşılaşmada gol için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Galatasaray'da eşitliği getiren gol 73. dakikada Servet'in estetik vuruşuyla geldi.

Culio'nun ceza sahası dışından yaptığı ortada Kazım topu kafayla ortaya indirdi. Altıpasın önündeki Servet'in rövaşatası direk dibinden ağlarla buluştu.

BEKLENEN GOL KAPTAN ARDA'DAN


Servet'in golünün ardından Ali Sami Yen Stadı'nın tribünlerini dolduran taraftarının da desteğini alan Galatasaray'da sakatlıktan kurtulduktan sonra yeni yeni form tutan kaptan Arda takımını öne geçiren golü kaydetti.

83. dakikada Insua son çizgiye inerek ceza sahasına ortaladı. Kale sahası önünde boş durumdaki Arda topa kafasını uzattı ve topu ağlarla buluşturdu.

SON SÖZÜ KAZIM SÖYLEDİ

Karşılaşmada dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde ise Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı isim Kazım Kazım Ali Sami Yen Stadı'ndaki son resmi golü kaydetti.

Culio'nun şık ara pasında Kazım kaleciyle karşı karşıya kaldı. Önder'i geçip topu boş kaleye bıraktı ve belki de Ali Sami Yen Stadı'ndaki son gole imza attı.

Maçtan dakikalar...
94' Ve son düdük geldi...
93' Culio'nun şık ara pasında Kazım kaleciyle karşı karşıya kaldı. Önder'i geçip topu boş kaleye bıraktı ve belki de Ali Sami Yen Stadı'ndaki son gole imza attı.
92' Goll! Kazım attı ve skor 3-1 oldu. İZLE...
91' Karşılaşmada en az 4 dakika uzatma süresi oynanacak.
90' Insua sol çaprazdan ceza alanına girdi. Yerden şutu uzak direğin yanından auta gitti.
89' Pino'nun sağdan ortası Kazım'ın arkasında kaldı.
87' Maçta artık son anlara giriliyor...
86' Arda'nın sağdan kullandığı köşe vuruşuna Servet yükseldi ancak rakibine faul yaptı.
84' Baskısını sıklaştıran Galatasaray aradığı gollere son 20 dakikada ulaşırken Beypazarı Şekerspor ise yavaş yavaş oyundan düşmeye başladı.
83' Insua'nın soldan kestiği topa müsait durumdaki Arda kafayı vurdu ve top ikinci kez Galatasaray golü olarak ağlarla buluştu.
82' Goll! Arda attı! Galatasaray 2-1 önde! İZLE...
81' Arda'nın şık pasında Kazım kaleciyle karşı karşıya kalıp topu filelere gönderdi ancak öncesinde pozisyon ofsayt!
80' Arda sağdan çizgiye inip ortası arka direğe açılarak taca gitti.
79' Bu arada bazı Galatasaraylı taraftarlar arasında gerginlik var...
78' Bu arada sağdan ceza alanına sarkan Caner'in sağ çaprazdan sert vurdu ancak top üstten dışarı gitti.
77' Pino sağdan ceza alanına girdi. Düşerken yerden kestiği top kalecide kaldı. Galatasaraylı futbolcular Pino'nun yerde kalışı sonrası penaltı bekledi.
76' Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda Servet'in kafa vuruşu üstten auta gitti.
75' Culio yaklaşık 30 metreden sol direk dibine sert ve düzgün vurdu. Kaleci Önder aynı güzellikte topu kornere çeldi.
74' Culio'nun ceza sahası dışından yaptığı ortada Kazım topu kafayla ortaya indirdi. Altıpasın önündeki Servet'in rövaşatası direk dibinden ağlarla buluştu.
73' Goll! Servet attı. Süper bir gol! İZLE...
72' Son oyuncu değişikliğini yapan Galatasaray son hücum oyuncusunu da sahaya sürdü.
71' Galatasaray'da Barış yerini Emre Çolak'a bıraktı. Konuk ekipte ise Sefa oyunda. Selahattin kenara alındı.
70' İki takımda da oyuncu değişiklikleri olacak.
69' Culio orta sahadan yaptığı driblingle iki rakibini geçip sol ayağıyla çok sert vurdu. Kaleci Önder topu çeldi. Dönen topa müsait durumdaki Barış'tan önce Arda vurmak isteyince mutlak bir pozisyondan daha sonuç alamadı Galatasaray.
68' Kazım son iki dakikada iki önemli pozisyona girdi.
67' Ayhan'a yapılan faulden doğan serbest vuruşu Ayhan kullandı. Kazım yine yükselip kafayı vurdu. Top üst direkten döndü. Boşta kalan topu kaleci Önder kontrol etti.
66' Orta sahada Ayhan'a arkadan faul yapan Hüseyin sarı kart gördü.
66' Galatasaray gole çok yaklaştı! Arda'nın sağdan ortasında Kazım altıpasta kafayı vurdu. Kaleci Önder çok iyi bir refleksle topu çeldi...
65' Beypazarı Şeker'de Özgür çıktı. İsmail oyuna girdi.
64' Konuk ekip az sonra oyuncu değişikliği yapacak.
63' Pino, Arda'dan aldığı pasla sağ çizgiye indi. Yerden ortasını defans kornere gönderdi. Köşe vuruşundan sonuç alamadı ev sahibi ekip...
62' Arda'nın uzaktan şutu yandan dışarı gitti.
61' Maçta son yarım saate girildi...
60' Pino'nun sağdan ortası kaleci Önder'de kaldı.
58' Kaleci Önder'in sakatlığı nedeniyle oyun durdu...
57' Galatasaray son birkaç dakika içinde rakip kaleyi ablukaya almış durumda...
56' Pino sağ kanattan sol ayağıyla şutunu çekti ancak top Barış'tan döndü.
55' Galatasaray bu akşam çok sayıda duran top kazandı ancak bu fırsatlardan henüz pozisyon çıkartamadı.
54' Atışı Culio kullandı. Ceza alanına doldurduğu topu kaleci Önder çıkıp aldı.
53' sağ kanattan frikik kazandı Galatasaray...
52' Özgür'ün kendi yarı alanından attığı uzun pas defansın arkasına sarkan Coşkun için çok hızlı!
51' Pino'nun ortası arka direğe açılıp taca gitti.
50' Orta sahadan hızlı çıktı Galatasaray. Sağ kanatta topla buluşan Pino içe kat ederken yerde kaldı. Karar faul!
49' Kullanılan serbest vuruşta top arka direkteki Selahattin'e geldi. Selahattin'in çizgiye inip yerden yaptığı orta, ön direk dibinde kaleci Aykut'ta kaldı.
48' Ayhan orta sahada rakibini çekti. Hakem konuk ekip lehine düdük çaldı.
47' Insua'nın soldan ortasını defans uzaklaştırdı.
46' Sarı-Kırmızı ekip ikinci yarıya, Aydın & Kazım değişikliği ile başladı.
46' İkinci yarıya Galatasaray başladı.
__
45' Ve ilk yarıda son düdük geliyor: 0-1
44' Beypazarı Şekerspor gole çok yaklaştı. Orta sahada Barış'tan topu kapan Hüseyin rakibi ikiye bir yakaladı ancak ceza sahası sol çaprazdında topu rakibine vermek isterken Servet topa dokunup meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
43' İlk yarıda artık son anlara giriliyor.
42' Galatasaray henüz arzuladığı kanat akınlarını gerçekleştiremedi. Bunda Beypazarı Şekerspor'un etkili savunmasının da etkisi var.
41' Beypazarı Şekerspor sağ kanattan geldi. Son olarak topu alan Coşkun'un yaklaşık 25 metreden çektiği şut yandan auta gitti.
40' Galatasaray topa sahip olma yüzdesinde rakibine yüzde 68'e yüzde 32'lik üstünlük kurmuş durumda...
39' Galatasaray bu dakikalarda gol girişimlerini sıklaştırdı.
38' Arda Turan'ın soldan ortasıno defans uzaklaştırdı.
37' Arda ile Ali'nin ikili mücadelesinde Ali topu kornere gönderdi.
36' Culio'nun soldan yaptığı orta defanstan sekti. Barış topu kontrol edip geriden gelen Arda'nın topa vurmasını sağladı. Arda'nın şutu kaleci Önder'de kaldı.
35' Topa daha fazla hakim olan taraf olmasına rağmen Galatasaray henüz pozisyona girebilmiş değil...
34' Ayhan ile Caner'in orta sahadaki mücadelesi sonrası Caner rakibine faul yaptı ve ardından hakem Deniz Çoban'dan uyarı aldı.
33' Gökhan'ın çıkışıyla onun yerinde Hakan Balta oynamaya başladı.
32' Galatasaray artık daha ofabsif bir kadroyla beraberlik golünü arıyor...
31' Galatasaray'da belindeki sorun sonrası Gökhan Zan kenara geldi. Arjantinli yeni transfer Culio oyunda...
30' Belindeki problem nedeniyle Gökhan Zan kenarda tedavi olup yeniden oyuna girdi.
29' Bu arada Galatasaray'da Culio oyuna girecek.
28' Yenen golden sonra Galatasaray'da erken değişiklikler olabilir.
27' Faul atışını Arda kullandı ancak defans yine dikkatli.
26' Beypazarı Şekerspor bu dakikaya dek oynadığı sert futbolla dikkat çekiyor. Bunun sonucunda da Barış'ı orta sahada faulle durduran Özgür maçtaki ilk sarı kartı gördü.
25' Rakibinin ilk ciddi hatasını iyi değerlendiren Beypazarı Şekerspor böylece girdiği ilk pozisyonda golle tanıştı.
24' Kaleci Önder'in uzun kale atışı yerde sekti. Insua'nın markajındaki Caner sağ çaprazdan şık bir aşırtma vuruşla Aykut'u avlayarak takımını öne geçirdi.
23' Goll! Beypazarı Şekerspor golü buldu! İZLE...
22' Arda'nın soldan ortası doğrudan kaleciye gitti.
21' Aydın atışı kullandı ancak defans topu uzaklaştırdı.
20' Serkan Kurtuluş, adaşı Serkan Tanrıseven tarafından faulle durduruldu. Sağ kanattan serbest vuruş kazandı Galatasaray.
19' Maçta ilk 20 dakika geride kalmak üzere...
18' Arda soldan ceza alanına gitti. Rakibini şoık bir çalımla geçti ancak kaleci Önder çıkıp topa hakim oldu.
17' Taraftarlar bu dakikalarda, Ali Sami Yen Stadı'yla ilgili tezahüratlarıyla dikkat çekiyor.
16' Beypazarı savunma ağırlıklı bir futbol oynayıp rakibinin göbekten gelmesini, kalabalık savunmasıyla engellemek istiyor.
15' Pino sağ kanattan ceza alanına girmek istedi ancak dengesini kaybedip düştü ve top auta gitti.
14' Hüseyin uzaklardan kaleyi yokladı ancak şutu taca gitti.
13' Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Gheorghe Hagi yönetiminde oynadığı 7 karşılaşmada 5 galibiyet ve 2 beraberlik alarak hiç mağlup olmadı.
11' Pino, kaleye 30 metre uzaklıktan gol aradı ancak kaleci Önder gole izin vermedi.
9' Bu dakikalarda oyunda tempo düşük...
8' Avustralya Milli Takımı'nda bulunan Kewell ve Neill bu akşam kadroda olmayan isimler...
7' G.Saray'da bu akşam Pino ileri uçta yer alırken kaptan Arda'dan destek bekleyecek.
6' Konuk Beypazarı Şekerspor henüz rakip yarı alana gidebilmiş değil...
5' Ev sahibi ekip maça yüksek konsantrasyonla başladı.
4' G.Saray sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Arda ile kullandı ancak rakip defans topu karşıladı.
3' Galatasaray maça baskı kurarak başladı.
2' Galatasaray sağ kanattan Aydın ile gitmek istedi ancak konuk ekip savunmada kalabalık...
1' Ali Sami Yen'deki son 90 dakikaya konuk Beypazarı Şekerspor başladı.

GALATASARAY-B.ŞEKERSPOR
Stat: Ali Sami Yen
Saat: 21:30
Hakem: Deniz Çoban

Galatasaray: Ufuk, Serkan, Gökhan Zan, Servet, İnsua, Barış, Ayhan, Hakan Balta, Aydın, Arda, Kazım
Teknik Direktör: Gheorge Hagi

Beypazarı: Önder, Erhan, Serkan Sevinç, Serkan Pala, Ali, İsmail Atalay, Hüseyin, Caner, Selahattin, Aykan, Coşkun
Teknik Direktör: Mete Işık