Hamit Altıntop'a büyük onur!

Yılın en iyi gölüne verilen Puşkaş Ödülü'ne Hamit Altıntop layık görüldü.

HAMİT Altıntop’a büyük onur. FIFA ve France Football dergisi tarafından yılın en güzel golüne verilen ‘French Puşkaş’ ödülüne Milli Takım formasıyla Kazakistan’a muhteşem bir gol atan Hamit Altıntop layık görüldü. Estetik, maçın önemi, şans faktörü ve rakip hatalarının en az olması kriterlerinin göz önüne alınıp yapılan değerlendirme sonucu, 10 aday gol arasından Hamit’in golü ipi göğüsledi.

Hatırlanacağı üzere Hamit o golü, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri grup maçında Milli Takım’ın deplasmanda Kazakistan’ı 3-0 yendiği maçta atmıştı. Karşılaşmanın 26. dakikasında soldan Emre’nin kullandığı kornerde Hamit, topun gelişine ceza alanı dışından mükemmel bir vole vurmuş ve topu 90’a yollamıştı.

Ödülünü golü attığı Kazakistan’ın kalecisi Andrei Sidelnikov’un elinden alan Hamit, tecrübeli file bekçisine “Üzülme sen de tarihe geçtin” diyerek takıldı. Bu onura layık görülen golü atmasına yardımcı olan Milli Takım oyuncularına da teşekkür eden yıldız futbolcu “Şimdi bana parti yapmak için fırsat çıktı” diyerek ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.