Güneş, Oyuncularından 4'te 4 İstedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde kolay maç olmadığını belirterek, takım olarak moral desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde kolay maç olmadığını belirterek, takım olarak moral desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Oyuncularına önlerinde zor maçların bulunduğunu anlatan deneyimli teknik adam, öğrencilerinden 4'te 4 yapmalarını istedi.
Spor Toto Süper Ligi'nin 4. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Sivasspor'u konuk edecek olan bordo-mavili takım rakibini yenerek moral bulmak istiyor. UEFA Kupasına veda etmesine rağmen ligde aldığı Ankaragücü ve Fenerbahçe galibiyetler sonrası Antalyaspor karşısında puan kaybı yaşayan bordo-mavili takım da teknik direktör Şenol Güneş, zorlu maçlar öncesi taraftar desteği istedi.

GÜNEŞ 4'TE 4 İSTEDİ
Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara sonrası ilk maçını sahasında Sivasspor ile oynayacak olan Trabzonspor ardından yine sahasında Manisaspor'u konuk edecek. Ardından Kayserispor deplasmanına gidecek olan bordo-mavili takım sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. Üç maçını evinde bir maçını ise dışarıda oynayacak olan Trabzonspor, zorlu dönemi kayıpsız olarak kapatmak istiyor. Oyuncularına önlerinde zor maçlar olduğunu anlatan Şenol Güneş, bu dönemde ortaya koyacakları performansın çok önemli olduğunu
hatırlatarak, öğrencilerinden 4'de 4 yapmalarını istedi.

"LİGDE KOLAY MAÇ YOK"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde kolay bir maç olmadığını belirterek, "Bu dönem fizik olarak bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Medical Park Antalyaspor maçını da kazanabilirdik, kısır bir döngü içerisinde kaliteli olmayan bir maçtı. Milli arada oyuncularımıza dinlenme süresi verdik. Bu gerekliydi. Üst üste gelen maçların zihinsel olarak atılması için dinlendirdik oyuncularımızı. Önümüzde üçü içeride olmak üzere dört maçımız var. Takımımızın moral desteğine ihtiyacı var. Kolay maç yok.
Öyle olsaydı kolay görünen Antalyaspor maçında puan kaybı yaşamazdık. Seyircimizle birlikte hazır olacağımız bir dönem geçirmek istiyoruz" dedi

"GABRİÇ'İN SOLDA OYNAMASINI İSTİYORDUM AMA O SAĞDA OYNAMAK İSTEDİ"
"Geçen sezon oynamayanlardan bu sezon oynayanlar var" diyen Güneş, "Gabriç oynayabilecek bir oyuncuydu. Solda oynamasını istiyordum. Orada bir boşluk olabilirdi. O ise sağda oynamak istiyordu. Şartlanmıştı. Sezer ise takımda kalıp kalmamak konusunda ikilem yaşadı. Şimdi daha iyi durumda. Tayfun sakatlıktan yeni çıktı. Hazırlık maçında oynattık. Sonlara doğru yoruldu. Hazır olunca katkı yapacağını düşünüyorum. Oyunu da önemli" diye konuştu.

"ALANZINHO'NUN DAHA FAZLA GOL ATMASI VE ASİST YAPMASI GEREKİR"
Kamp döneminde İbrahim Yattara'nın çok iyi çalıştığını belirten Güneş, "Yattara çok iyi çalıştı. Daha profesyonel. Verim olarak Fenerbahçe maçındaki katkısını, UEFA ve Medical Park Antalyaspor maçında veremedi. Fenerbahçe maçında attığı gol dışında da iyiydi. Yattara daha üretken olabilirse çok daha faydalı olabilir" dedi.
Alanzinho'nun futbol oynamaktan keyif alan bir oyuncu olduğunu belirten Güneş, "Bunu yapamadığında kendisiyle kavga ediyor. En önemlisi topu kullanmada eğer olumsuzsa etkileniyor. Karar yanlışlığı yüzünden bir sonraki pozisyondan da etkileniyor. Coşkulu olduğunda daha üretken oluyor. Daha fazla gol atması, daha fazla asist yapması gerek" şeklinde konuştu.
(GÖK-EYB-EYB-S)