Selçuk Çebi, Moskova'da Altın Madalya Kazandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da devam eden Dünya Şampiyonası Grekoromen stilde 74 kilodaki milli güreşçi Selçuk Çebi, altın madalya kazandı.

Moskova Olimpiyski Spor Merkezi'nde düzenlenen şampiyonanın 3. gününde Türkiye'yi minderde 2009 yılı dünya şampiyonu Selçuk Çebi ve Gençler Dünya 2.'si 48 kiloda Sümeyye Sezer temsil etti. 74 kilodaki Selçuk Çebi ilk turu maç yapmadan geçerken, 2. turda Dominikli Mota Brea Anyelo Alberto'yu 2-0, 2-0'la, ikinci turda Azeri Refig Huseynov'u 0-1, 1-0, 1-0'la, üçüncü tur Hırvat Zugaj Naven'i 0-1, 1-0, 1-0'la geçerken yarı finalde Rusya'dan Şerafettinov İmil'i 6-0 ve 1-0 yenerek finale adını yazdırdı. Finalde
Ermeni Julfalakyan Arsen'i 1-0 ve 1-0 yenerek Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran Selçuk Çebi, Moskova'da bulunan kafileye büyük sevinç yaşattı.
Zorlu geçen maçtan sonra basına açıklamada bulunan Selçuk Çebi, "İkinci kez dünya şampiyonu olduğum için çok mutluyum. Türk halkına çifte bayram sevinci yaşattığım için Allah'a hamdediyorum. Türk olmak bir ayrıcalıktır. Buradan halkımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum. İnşallah ülkemizdeki referandumdan da hayırlı sonuç çıkar" dedi. Bu arada ödül töreninde İstiklal Marşı'nın çalınması sırasında Ermeni güreşçinin ağlaması dikkat çekti. Türkiye grekoromen stilde Rusya'nın ardından ikinci olurken
Azerbaycan üçüncülüğü elde etti.
Öte yandan bayanlarda Sümeyye Sezer ilk tur maç yapmadan geçerken, 2. turda Beyaz Rusyalı Kaladzinskaya Vanesa'ya 5-2 ve 4-2 kaybetti ve elendi.
(AG-EYB-EYB-S)