Jaja: Takımımın Her Zaman Birinci Olmasanı İsterim

"Her oyuncunun bir hikayesi ve hedefi vardır" diyen Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Jaja, sahaya çıktığı zaman takımının her zaman birinci olmasını istediğini belirterek, Trabzonspor'u bu zamana kadar oynadığı takımlardan farklı kılan takımın şehir için taşıdığı önem olduğunu söyledi

"Her oyuncunun bir hikayesi ve hedefi vardır" diyen Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Jaja, sahaya çıktığı zaman takımının her zaman birinci olmasını istediğini belirterek, Trabzonspor'u bu zamana kadar oynadığı takımlardan farklı kılan takımın şehir için taşıdığı önem olduğunu söyledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, tipik bir santrafor değil, kilo almaya müsait bir yapısı var ama faydalı olabilecek bir oyuncu şeklinde yorumladığı, top ayağında olmadığı zaman farklı fizik yapısı ile dikkat çeken, giydiği 43 numaralı kramponlarla dev adam görüntüsü veren bordo-mavili takımın Brezilyalı oyuncusu Jaja, Trabzon'da bulunduğu süre boyuncu şehri ve Trabzonspor'u keşfetmeye çalıştığını söyledi.
Şehirdeki insanların ilgisi, kulüptekilerin yaklaşımı benim için yeteri kadar etkileyici ve şaşırtıcı oldu diyen Jaja, "Burada geçirdiğim üç hafta yeterliydi. Bura da futbolcuların genel durumu, yaklaşımı nasıldı bunları keşfetmeye çalıştım. Antalya'da ilk defa oynadım. Galibiyetle çıkmak istedik ama olmadı. Benim içinde zor bir maçtı, ne kadar hazır olursanız olun ilk maçlar hep sıkıntılı geçer. Ama geride kalan üç hafta benim için tatmin ediciydi" dedi.
"TÜRKİYE İÇİN TRABZONSPOR ÇOK ÖNEMLİ"
Jaja, Trabzonspor'u bu zamana kadar oynadığım takımlardan farklı kılan takımın şehir için taşıdığı önem olduğunu belirterek, "Trabzonspor'un Türkiye içinde ki önemi ortada. Trabzonspor'u bu zamana kadar oynadığım takımlardan farklı kılan takımın şehir için taşıdığı önem. Bu zamana kadar bir şehir için bu denli öneme sahip bir takımda bulunmadım. Türkiye'nin hatta dünyanın neresine giderseniz gidin, Ukrayna'da veya Norveç'te, isminden, geleneğinden bahsedilen bir kulüp Trabzonspor. Oynadığım yerler bu
kadar göz önünde olan, hakkında bu kadar konuşulan, etrafında bu kadar haber yazılıp çizilen yerler değildi. Burada ise birinci ve en önemli şey takımın şehir için taşıdığı önem" şeklinde konuştu.
"BREZİLYALI MİLLİ TAKIMINDA OYNAMAK İSTERİM"
"Gelmemin üzerinde çok az bir zaman geçti" diyen Brezilyalı oyuncu, Türk vatandaşı olmak veya Türk Milli Takımı'nda oynamak gibi bir düşüncenin kendisinde oluşmadığını belirterek, "Şu anda Türk vatandaşı olmak, Türk Milli takımında oynamak gibi bir düşüncem oluşmadı. Bu evet veya hayır anlamına gelmesin, fakat Brezilya Milli takımında tabii ki oynamak isterim. Ama öyle ortamlar, öyle koşullar oluşur ki, olumlu bir şekilde yaklaşabilirim. Bu nedenle şu anda evet veya hayır diyerek bir şeylerin önünü
kapatmak istemem" dedi.
"SAHAYA ÇIKTIĞIM ZAMAN TAKIMIMIN BİRİNCİ OLMASINI İSTERİM"
Avrupa'nın köklü kulüplerinde ün yapmış isimlerin Türkiye'ye gelmesini değerlendiren Jaja, "Her oyuncunun kendi hikayesi, her oyuncunun kendi hedefi vardır. Onlarda o takımlara katkı sağlamak için geldiler. Onlarda sahaya birinci olmak için çıkacaklar, hiç bir futbolcu hele ki bu düzeyde transfer yapan futbolcu ikinci olmayı kabul etmez. Sahaya çıkıldığı zaman herkes elinden geleni yapmaya çalışır, ben de o amaçtayım. Sahaya çıktığım zaman takımımın birinci olması için çaba göstereceğim. Onlarda bu
uğurda mücadele edecekler" dedi.
"KİLO ALMA RİSKİM VAR"
"Çok büyük bir sakatlık geçirirsem ve antrenman yapmazsam kilo alma riskim var" diyen Jaja şöyle konuştu:
"Ama aksine bir durumda var. Tatilde ne zaman Brezilya'ya gitsem dönüşümde gidiş kilomun altında bir kilo ile dönüyorum ve bu da beni çalıştıran Teknik adamları şaşırtıyor. Çok uzun bir süre antrenman yapmaktan mahrum olmazsam böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmam."
"BANA GÖSTERİLEN İLGİYE CEVAP VERMEK İSTİYORUM"
Jaja, kendisine gösterilen ilgiye oynayacağı futbolla ve atacağı gollerle cevap vermek istediğini belirterek, "Burada bana gösterdikleri ilgi ve sıcaklığa cevap vermek istiyorum. Bu yönde sorumluluğumun çok büyük olduğunu da biliyorum. En kısa sürede buna cevap vermek için çalışıyorum. Taraftarımızdan isteyeceğimiz fazla bir şey yok zaten bizi yeterince destekliyorlar ve en önemli itici güç olduklarını gösteriyorlar" dedi.
Yemeklere alışmaya çalıştığını belirten Brezilyalı oyuncu, balık, salata ve pilavı sevdiğini belirterek, en son kitabı lise yıllarında okuduğunu ondan sonraki yıllarda ise sadece İncil okuduğunu belirtti.
(GÖK-ERS-ERS-S)