Garanti Plaj Futbolu Ligi'nin, Foça Etabı'nda 'Foça Belediyespor' Şampiyon Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Garanti Plaj Futbolu Ligi'nin, Foça Etabı'nda Foça Belediyespor, rakiplerini yenerek turnuva şampiyonu oldu.

Haluk Ulusoy Plaj Futbol Tesisleri'nde yapılan müsabakalara Foça Belediyespor, Yeni Foça, Bağarası ve Azzurri Plaj Futbol takımları katıldı. Turnuvada kum zeminde hırsla ve centilmence mücadele eden futbolcuların sergiledikleri şık hareketler sporseverlerin takdirini topladı.
Turnuvanın finalinde Yeni Foça ile karşılaşan Foça Belediyespor rakibini 9-1 mağlup ederken, üçüncülük maçında karşı karşıya gelen Azzurri, rakibi Bağarası'nı 9-3 mağlup etmeyi başardı. Elde edilen bu skorlarla turnuvanın sonunda Foça Belediyespor birinci, Yeni Foça ikinci, Azzurri üçüncü oldu.
Final maçından sonra düzenlenen kupa töreninde konuşan Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça'nın birkaç yıldır plaj futbol turnuvalarına ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, ilçenin plaj futbolunda bir marka olma yolunda ilerlediğini söyledi. Foça gibi sportif faaliyetleri olan bir ilçe'yi temsil etmenin önem arz ettiğini kaydeden Köten, Foça'yı çeşitli spor dallarında temsil eden sporcuların çok önemli başarılara imza attığını dile getirdi. Köten, turnuvaya katılan takımlara ve turnuvanın gerçekleşmesinde
emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek başarı diledi.
Kazanan ve dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Foça Kaymakamı Kamil Köten'in elinden alırken. Başarı elde eden genç sporcuların kupa sevinci renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvada biriciliği elde ederek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Foça Belediyespor'un takım kaptanı Bülent Diş, "Bu şampiyonluğu tüm Foça halkına hediye ediyoruz. Hedefimiz Türkiye şampiyonu olmak. Bunu başaracak güce sahibiz" dedi.