İspanya çeyrek finale yükseldi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur maçında Yunanistan'ı 80-72 yenen İspanya, çeyrek finale yükseldi.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda son Dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanya ile Yunansitan çeyrek final için karşılaştı. Sinan Erdem Salonu'nda nefes kesen mücadelede gülen taraf İspanya oldu. İspanya, Sırbistan'ın ardından çeyrek finale yükselen 2. takım oldu.İspanya, bu galibiyetle çeyrek finalde Sırbistan'ın rakibi oldu.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur maçında Yunanistan'ı 80-72 yenen İspanya, çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Zisis ve Diamantidis'in basketleriyle rakibine üstünlük kuran Yunanistan, 7. dakika içinde 17-11 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra Yunan ekibi hücumlardan boş dönünce, periyodun bitimine 35 saniye kala Lopez'in 3 sayılık basketiyle öne geçen (20-19) İspanya, 1. periyodu da 22-19 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan İspanyollar, Rubio ve Vazquez'in basketleriyle 14. dakika içinde farkı 7 sayıya (28-27) çıkardı. Ancak İspanya 2.30 dakika sayı atamayınca, Yunanistan Zisis'in basketleriye 16. dakikada farkı 1 sayıya (28-27) indirdi. Rubio, Navarro ve Marc Gasol'un sayılarıyla farkı yeniden açan İspanyollar, devrenin bitimine 1 dakika 34 saniye kala Fernandez'in basketiyle farkı 9 sayıya (37-29) çıkardı ve ilk yarıyı 37-31 önde kapadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Yunanistan, Zisis, Diamantidis ve Fotsis'in basketleriyle 2 dakikada 8-0'lik bir seri yakaladı ve 22. dakikada 38-37 öne geçti. Üçüncü periyotta ilk basketini 3 dakika 7 saniye sonra Navarro ile bulan İspanya, periyodun sonuna doğru Lopez, Llull ve Fernandez'in basketleriyle farkı kapatıp öne geçti ve üçüncü periyodu 52-51 önde tamamladı.

Son periyotta Fernandez ile bulduğu basketlerle farkı açan İspanyollar, Navarro ve Reyes'in basketleriyle bitime 2 dakika 12 saniye kala farkı 10 sayıya kadar (67-57) çıkardı. Yunanistan, Schortsanitis ve Spanoulis'in basketleriyle bitime 1 dakika kala farkı 4 sayıya (72-68) indirdi. Ancak Rubio ve Navarro ile faul atışlarını sayıya çeviren İspanya, karşılaşmadan 80-72 galip ayrıldı.