Cumhuriyet Kupası Fenerbahçe'nin

Sivasspor Kulübü'nün geleneksel olarak düzenlediği 12

Sivasspor Kulübü'nün geleneksel olarak düzenlediği 12. Cumhuriyet Kupası'nı, Sivasspor'u 3-0 yenen Fenerbahçe kazandı. Sarı-lacivertli ekip, ilk kez katıldığı kupayı müzesine götürdü. Fenerbahçe takımı, kupasını kaptan Alex ile havaya kaldırdı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, lige verilen arada her iki takım için de son derece değerli bir hazırlık karşılaşması yaptıklarını belirterek, "Güzel ve anlamlı bir kupa için mücadele ettik. Güzel bir hazırlık maçı oldu. Ligdeki boş haftayı bu şekilde değerlendirdik. Her şeyden önemlisi güzel ve anlamlı bir kupa için mücadele ettik" dedi.
Sivasspor'un maça biraz daha iyi ve istekli başladığını ifade eden Kocaman, "Özellikle gol öncesi ve golden sonra oyunumuz nispeten daha iyi şekillenmeye başladı. İkinci yarıda da bu şekil devam etti. İkinci yarının başında erken gol bulunca, kontrol daha fazla bizde oldu" diye konuştu.
Kocaman, ikinci yarıda sakatlanarak oyundan çıkan genç oyuncu Okan Alkan'ın durumunun sorulması üzerine, "Şu an için Okan da önemli bir şey gözükmüyor. Darbeye bağlı bir durum gözüküyor" şeklinde konuştu.
Kocaman, genç oyunculara şans vermesi ile ilgili olarak da "Bu kadar genç oyuncuyla oynamamız biraz da zorunluluktu. Ancak bu kadar oyuncumuz vardı, genç oyuncularla takviye yaptık. İyi mücadele ettiler, ilerisi için ışık verdiler. Dilerim hem şahsım adına, hem Fenerbahçe adına, hem de kendileri adına, daha doğrusu, ilerleyen yıllar daha fazla çalışarak takım için, hem kendileri için ilerleme zamanıdır" ifadelerini kullandı.