Tottenham Twente karşısında şov yaptı

Şampiyonlar Ligi A grubunda Tottenham Twente karşısında 4-1 galibiyetle ayrıldı. Tottenham Twente maç özeti ve maçın golleri...

Şampiyonlar Ligi A Grubu'na beraberlikle başlayan Tottenham; van der Vaart'ın penaltı kaçırdığı ve oyundan atıldığı, Pavlyuchenko'nın iki penaltı golü attığı maçı 4-1 kazandı, ilk galibiyetine uzandı..

Tottenham H. [4 - 1] FC Twente Enschede
41' R.v.d. Vaart (Penaltı kaçırdı)
47' [1 - 0] R.v.d. Vaart
50' [2 - 0] R. Pavlyuchenko (Penaltı)
56' [2 - 1] N. Chadli
61' R.v.d. Vaart (Kırmızı Kart - Tottenham)
64' [3 - 1] R. Pavlyuchenko (Penaltı)
85' [4 - 1] G. Bale

Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında Werder Bremen ile 2-2 berabere kalan Tottenham Hotspur, 1 puanlı Twente'yi sahası White Hart Lane'de konuk etti.

Kuzey Londra ekibi sahada; Gomes, Hutton, Bassong, King, Assou-Ekotto, Van der Vaart, Huddlestone, Modric, Bale, Pavlyuchenko, Crouch 11'i ile yer aldı.

Konuk Hollanda takımı ise sahaya; Mihailov, Rosales, Franco, Wisgerhof, Kuiper, Brama, Janssen, Ruiz, Landzaat, Bajrami, Janko 11'i ile çıktı.

İlk yarıda rakip kalede baskı kuran Tottenham, 41. dakikada penaltı kazandı. Atışı kullanan Hollandalı yıldız Van der Vaart, kaleciye takıldı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Tottenham 47'de golü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı arka tarafta Crouch kafayla indirdi. İlk yarıda bir penaltı atışından yararlanamayan van der Vaart, topu göğsüyle yumuşattıktan sonra voleyle sağ köşeden ağlara gönderdi.

50. dakikada kazanılan penaltı atışını kullanan Pavlyuchenko farkı 2'ye çıkarırken, konuk ekipte Bajrami'nin yerine 28'de oyuna giren Chadli, 56'ta farkı 1'e indirdi.

Maçın şanssız isimlerinden Van der Vaart, 61'de ikinci sarıdan kırmızı görürken, 64'te Tottenham maçtaki 3. penaltısını kazandı; Pavlyuchenko farkı yeniden 2'ye çıkardı.

10 kişi oynayan Tottenham, 85'te Galli yıldızı Bale ile skoru tayin etti ve rakibini 4-1 yenip ilk galibiyetini elde etti.

Tottenham 2 maç sonunda puanını 4 yaptı ve averajla ikinci sırada yer aldı. Konuk Twente ise 1 puanda kaldı, averajla 3. sırada kaldı.