Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden İskenderun Demir Çelikspor'da, Akçaabat Sebatspor karşısında deplasmanda alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor.

Teknik Direktör Besim Durmuş, her maça üç puan parolasıyla çıktıklarını, Akçaabat Sebatspor maçında da iyi oynayıp, 3 puana ulaştıklarını söyledi. Fiziki ve direnç gücü yüksek bir takıma karşı, topu yere indirerek karşı koyduklarını söyleyen Durmuş, "Akçaabat Sebatspor köklü bir takım ve zorlu bir deplasman. Fiziki ve direnç gücü yüksek oyunculara sahip. Ancak son zamanlarda zor günler geçirdiğinden çıkış arıyorlardı, bizim maça da üç puan için çıktılar. Zor olacağını biliyorduk, mücadele gücü yüksekti,
iki takım da iyi mücadele etti, ancak oyunun inisiyatifi bizdeydi, pozisyonlar ürettik ve bir golle kazanmasını bildik. Yine goller kaçırdık, son vuruşlarda maalesef eksiklerimiz var, gidermemiz gerekiyor. Gol yememek de çok önemli, az pozisyon verdik, takım savunmamız ve iyi, içerde ve dışarıda iyi mücadele ediyoruz. Her maçın ayrı zorluk derecesi var, kazanmanın verdiği enerjiyi doğru değerlendirmek ve kazanma alışkanlığını istikrara dönüştürmek çok önemli. Deplasmanda kazanmak ayrı güzel, oyuncularımı
kutluyorum. Daha iyi olabiliriz, her geçen daha iyi olmak için var gücümüzle çalışarak kazanmaya devam edeceğiz" dedi.
Kendileri için zor geçen deplasmandan galibiyetle döndükleri için mutlu olduklarını belirten Durmuş, "Ancak bu maç da artık geride kaldı. Önümüze bakmak zorundayız, rehavete kapılma lüksümüz yok, asla kapılmayacağız, daha yapacak çok işimiz var. Her haftaya iyi konsantre olmak zorundayız, hedefimiz haftaları iyi yaşamak. 'Kendi işimizi doğru yapmak' bizim felsefemiz, bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız, bunu yaptıkça da İnşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşacağız" diye konuştu.
Takımda eksik bulunmadığını ve bugünü dinlenerek geçirdiğini, yarın, önümüzdeki hafta Çarşamba günü oynayacakları Bugsaş Spor maçı hazırlıklarına başlayacaklarını bildiren Durmuş, "Kendi sahamızda oynayacağımız bu maçı iyi mücadele edip seyircimizin de desteğiyle kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kulüp Başkanı Cengiz Gül de, Akçabat Sebatspor ile oynadıkları maçın centilmence geçtiğini, rakibe göre iyi oynadıklarını söyledi. Gül, "İleri uç adamlarımız biraz daha dikkatli ve uyanık olsalar, maçın sonucu daha farklı olurdu, deplasmanda alınan 3 puan altın değerinde, artık bu maçı unutup, önümüzdeki hafta oynayacağımız Bugsaş Spor maçına odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.