Bernd Schuster: Bu galibiyetle gruptan çıkarız

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Rapid Wien karşısında aldıkları galibiyetle gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakaladıklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Rapid Wien karşısında aldıkları galibiyetle gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakaladıklarını söyledi.

Schuster, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında Rapid Wien karşısında daha farklı kazanabileceklerini ifade ederek, '3 kez kaleciyle karşı karşıya kaldık ama olmadı. Farklı kazanabilirdik. Ben bu galibiyetle gruptan çıkacağımızı düşünüyorum' diye konuştu.

Dün yaptığı basın toplantısında grubun favorisi olarak Porto'yu gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Schuster, 'Porto hala grubun favorisi. Bizim öncelikli rakiplerimiz CSKA Sofya ve Rapid Wien'di. Şimdi Porto ile iki grup maçımız var. Porto'nun Rapid'i ve CSKA'yı yendiğini görüyoruz. Biz bu iki maçı da kolay kazanmadık ama işin sonuna kadar gideceğiz ve bu karşılaşmalarda elimizden geleni yapacağız' ifadelerini kullandı.

Schuster, bugün farklı bir taktikle oynadıklarının ve savunmanın arkasına sarkan oyuncularla tehlike yarattıklarının belirtilmesi üzerine, 'Avrupa Ligi'nde kazanma zorunluluğunuz var. Bugün Rapid Wien'in kazanmak için sahaya çıkacağını biliyorduk. Holosko'yu soktuk ve hızından yararlanmaya çalıştık. 3-4 pozisyonumuz oldu. Ama Türkiye Ligi'nde durum farklı. Türkiye'de takımlar daha geride oynuyor' dedi.

QUARESMA'NIN DURUMU İSTANBUL'DA BELLİ OLACAK


Karşılaşmanın 28. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Quaresma'nın Trabzonspor maçında oynayıp oynayamayacağı İstanbul'da yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.
Schuster, Quaresma'nın durumunun iyi görünmediğini belirterek, 'İstanbul'da doktorlarımızın yapacağı kontrollerden sonra durumu netlik kazanacak' dedi.

HOLOSKO, QUARESMA'YA ÜZÜLDÜ


Beşiktaş'n ilk golünü atan Filip Holosko ise kazandıkları için mutlu olduğunu, ancak Quaresma'nın sakatlığına üzüldüğünü söyledi.

Holosko, maçın dengeli başladığını belirterek, şöyle konuştu: 'İkinci yarının başında baskıyı üstümüzde gördük ve golü yedik. Sonra şanslıydım ve gol attım. Ardından iki net pozisyondan yararlanamadım. Ama Bobo golünü atarak bizi rahatlattı. Maçın üzücü yanı bizim için çok önemli olan Quaresma sakatlandı. Bu sakatlık, benim için talihsiz bir şekilde oyuna girmemi sağladı. Maçı kazandığımız için sevinçliyiz Quaresma sakatlandığı için üzgünüz.'