Kobe Bryant Forması, Aralıksız Üçüncü Sezondur Avrupa'da Satış Rekortmeni

Avrupa'da satılan NBA formaları arasında Los Angeles Lakers'lı Kobe Bryant forması, 3. yılda da liste başı. Kobe Bryant, 2010'da ABD ve Çin'de de forma satış birincisi oldu.

Listede iki adım yükselip 2. sıraya oturan LeBron James, daha önce Cleveland Cavaliers'de oynuyordu. Miami Heat'li Dwyane Wade'in eklenmesiyle ilk üç tamamlanmış oluyor. Avrupa'nın en çok satılan NBA formaları listesi, 2009-2010 sezonunda tüm Avrupa perakende satış noktalarından gelen bilgilerle şekilleniyor.
Avrupalı NBA oyuncuları, kendi ülkelerinde popülerliklerini artırmayı sürdürüyorlar. Bu yılın ilk 15 listesinde 6 Avrupalı var. Bunlar liste sıralamasına göre, Los Angeles Lakers'lı Pau Gasol (No.4), Toronto Raptors'lı Andrea Barganani ve Jose Calderon (No. 6 ve 7), Dallas Mavericks'li Dirk Nowitzki (No.9), San Antonio Spurs'lü Tony Parker (No.10) ve New York Knicks'li Danilo Gallinari (No.11). NBA oyuncularının yaklaşık yüzde 20'sini uluslararası oyuncular oluşturuyor.
NBA'in Avrupa'daki perakende malzeme (merchandizing) satışları, 60'ı aşkın iş ortağının NBA ürünlerini 15 binin üzerinde perakende satış noktasına dağıtmasıyla gerçekleşiyor. NBA liginin uluslararası perakende satışları, tüm bu tür satışlardan elde edilen gelirin yüzde 30'unu oluşturuyor.

AVRUPA'NIN 15 EN POPÜLER NBA FORMASI:
Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
LeBron James, Cleveland Cavaliers*
Dwyane Wade, Miami Heat
Pau Gasol, Los Angeles Lakers
Kevin Garnett, Boston Celtics
Andrea Bargnani, Toronto Raptors
Jose Calderon, Toronto Raptors
Dwight Howard, Orlando Magic
Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks
Tony Parker, San Antonio Spurs
Danilo Gallinari, New York Knocks
Joakim Noah, Chicago Bulls
Chris Paul, New Orleans Hornets
Paul Pierce, Boston Celtics,
Carmelo Anthony, Denver Nuggets
(Not: *Şimdi Miami Heat'te oynuyor)