Cüneyt Çakır: Türk Hakemliğini En Üst Seviyeye Getireceğimize İnanıyorum

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Rubin Kazan-Barcelona maçını yöneten FIFA kartlı hakem Cüneyt Çakır ve yardımcıları yurda döndü

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Rubin Kazan-Barcelona maçını yöneten FIFA kartlı hakem Cüneyt Çakır ve yardımcıları yurda döndü. Cüneyt Çakır, bundan sonra Türk hakemliğini en üst noktaya getirmek için daha fazla çalışacağını söyledi.
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda oynanan ve 1-1 sona eren Rubin Kazan - Barcelona karşılaşmasını yöneterek Türk hakemliği adına önemli bir başarıya imza atan FIFA kartlı hakem Cüneyt Çakır maçta görev alan yardımcıları ile birlikte yurda döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çakır, "Avrupa'da Türk hakemliği adına çok büyük bir misyona sahip olduğumuzun bilincindeyiz. Ben ve arkadaşlarım daha fazla çaba göstererek hakemliğimizin en üst seviyeye
gelmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Hem Federasyonumuzdan hem de Merkez Hakem Kurulu'ndan çok büyük destek var. Çok değerli hocalarımızın büyüklerimizin biz de emekleri vardır. Bugün bu noktaya gelebildiysem, yarın daha iyi bir yerlerde olmayı umut ediyorsam bu onların eseridir. Onlardan tek isteğim bu desteği devam ettirmeleridir. Türk hakemliğini en üst seviyeye getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Her iki takım adına da bir penaltı kararı vermesi ve mücadelenin 1-1 sona ermesiyle ilgili sorulan sorulara ise Çakır, "Güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. Maçla ilgili fazla konuşmak istemiyorum" diye yanıt verdi.
Bundan sonra Avrupa'da elit sınıfta maçlar yönetip yönetmeyeceğiyle ilgili sorulan soruya ise Cüneyt Çakır, "Çalışmalarımızın karşılığını almamız bizi fazlasıyla memnun etti. Ancak şu yanlış anlaşılmasın bu geldiğimiz nokta en üst nokta değil. Ben ve arkadaşlarım Türk hakemliğini ileride en üst noktalarda temsil edeceğimize inanıyoruz" şeklinde yanıt verdi.
Milli futbolculardan Gökdeniz Karadeniz'in de formasını giydiği Rubin Kazan ile İspanyol devi Barcelona arasında Rusya'da oynanan karşılaşmada Cüneyt Çakır'ın yanı sıra Bahattin Duran ve Tarık Ongun yardımcı hakem, Fırat Aydınus ve Tolga Özkalfa ilave yardımcı hakem, Süleyman Abay ise dördüncü hakem olarak görev yapmıştı.