Dünya Şampiyonu Bayan Boks Milli Takımız İzmir'de

Büyük Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası için İzmir'de hazırlıklarını sürdüren Bayan Boks Milli Takımı, İzmir İl Spor Müdürlüğünü ziyaret etti

Büyük Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası için İzmir'de hazırlıklarını sürdüren Bayan Boks Milli Takımı, İzmir İl Spor Müdürlüğünü ziyaret etti. Dünya'da ve Avrupa'da şampiyonlukları bulunan ve Olimpik olan Milli Bayan Boks Takımı Baş Antrenörü Selahhatin Başaran, İzmir İl Spor Müdürü Sabri Sadıklara çalışmalarını sürdürmek için sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür etti.
9-19 Eylül tarihleri arasında Güney Amerika'daki Barbados Adaları'nda yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da son derece iddialı olduklarını belirten Bayan Boks Milli Takımı Baş antrenörü Selahattin Başaran, "5. kez düzenlenecek olan Dünya Bayanlar Boks Şampiyonasından takım olarak ve bireysel olarak şampiyonluklarla döneceğiz" dedi.
Harcadıkları emeğin devlet tarafından karşılığını bulduklarını söyleyen Başaran, "Devlet, birinci olan sporcumuza bin, ikinci olan sporcumuza 750, üçüncü olan sporcumuza da 500 cumhuriyet altını maddi destek sağlıyor. Bizim takımımızın olimpik olması bu desteği getiren en önemli etken" dedi.
İzmir İl Spor Müdürü Sabri Sadıklar, ilgisizlikten sitem ederken, "Yıldız bir futbolcunun topa vuruşunun bile sayfalarca yer aldığı medyada buradaki dünya şampiyonu sporcular çok ufak yer alıyor. Başarı sağlamak ve tabana örnek olmak için devletin desteğinin yanında basınında bu sporlara destek olması gerekir. Medya çalışanlarına ve medya patronlarına bu konuda çok iş düşüyor. Bu takımın dünyada ülkemiz için yaptığı reklamı para vererek yaptıramayız" diye konuştu.
25 ülkenin katıldığı Avrupa Birliği Boks Şampiyonası'nda şampiyon olduklarını belirten Bayan Boks Milli Takımı Baş antrenörü Selahattin Başaran, "Biz Avrupa Birliğine girdik" dedi.
(HK-BÇ-BÇ-S)