Görme Engelliler Salon Futbol Şampiyonası'nda Diyarbakır Şampiyon Oldu

Türkiye Görme Engelliler Salon Futbol Şampiyonası (FUTSAL) B2-B3 turnuvasında Diyarbakır şampiyon oldu.

Ordu'da düzenlenen 2010 "Görme Engelliler Türkiye Futbol Şampiyonası" Diyarbakır Görme Engelliler Salon Futbol takımının şampiyonluğu ile son buldu. 2005 yılında kurulan şampiyonaya 4 yıldır katılan Diyarbakır görme engelliler futbol takımı hedefine ulaşarak ilk defa şampiyon oldu.

BARAN :'BAŞARIMIZ DİKKATE ALINSIN'
Engellilerin başarısının göz ardı edildiğini söyleyen Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Emin Baran, "Biz buradan inançla yola çıktık. Verimli ve azimli bir çalışma ile bu sene ki yaşanan aşırı sıcaklara rağmen biz sadece başarıyı hedefledik. Hedefimizi gerçekleştirdik. Ama maalesef aldığımız başarı önemsenmiyor, göz ardı ediliyor. Engellilerin engellerine rağmen kendi şehirleri için bir yapmak istemeleri çok güzel bir olması gerek. Ama bizde öyle görülmüyor. Engelli sporcularımız bu başarıyı
kendi adlarına değil Diyarbakır adına aldılar. Yetkilerimizden bu başarıyı sahiplenmelerini istiyor. Engellileri yalnız bırakmasınlar istiyoruz" diye konuştu.

NESİM ÖNER EN CENTİLMEN SPORCU OLDU
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin Uzunova köyünde 2004 yılında mayın patlaması sonucu sol kolunu ve sol gözünü kaybeden ve Tunus'ta yapılan 18 ülkeden 200 sporcunun katıldığı 4. Uluslararası Görme Engeliler Atletizm Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil ederek Dünya ikincisi olan. Aynı zaman görme engelliler futbol takımında da oynayan Nesim Öner en centilmen sporcu seçildi.
Ordu'da yapılan şampiyonaya katılan milli takım antrenörlerini gözüne girmeyi başaran Diyarbakırlı sporcular Ahmet Tan, Mehmet Sait Aykaç ve Veysullah Timoçin'in milli takım antrenörleri tarafından beğenildiği öğrenildi.