Dünya Şampiyonu Halterciden Olimpiyat Sözü

Büyükler Dünya 2010 Halter Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu olan Milli Halterci Mete Binay, memleketi Tokat'ta 2012 Londra Olimpiyatları'nda şeref kürsüsünde yer alacağının sözünü verdi.

Antalya'da düzenlenen ve 81 ülkeden 561 sporcunun katıldığı Büyükler Dünya 2010 Halter Şampiyonası A kategorisi 69 kilogramda koparmada Dünya Şampiyonu olan Milli Halterci Mete Binay, şehir girişinde karşılandı. Konvoy eşliğinde Tokat Valiliği'ne gelen Binay'ı öğretmenlik yaptığı Alitepe Topçubağı İlköğretim Okulu öğrencileri ellerinde Türk Bayrakları ile karşıladı. Öğrencileri arasına girerek basına poz veren şampiyon daha sonra beraberinde ailesi ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı ile
birlikte Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Vali Yılmaz, dünya arenasında Türkiye'yi ve Tokat'ı başarı ile temsil eden Binay'a teşekkür ederek altınla ödüllendirdi. Vali Yılmaz, "Milli marşımızı dünyaya dinleten sporcu kardeşlerime Türk halkı adına teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç, durmak yok devam edeceksiniz. Çalışmaya devam edeceğiz. Birinci önceliğimiz amatör spor kulüpleri ve bu işi amatörce yapan arkadaşlarımızın desteklenmesidir" dedi.
Dünya Şampiyonu Binay ise yaşadığı mutluluğun memleketine geldiğinde daha da arttığını belirterek, "Burada çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum. Hedefimiz 2012 Olimpiyatlar. 7 sene önce söz vermiştim 'Dünya Şampiyonu olacağım' diye. O sözümü tutmanın gururu içerisindeyim. Şuanda tekrar söz veriyorum 2012 Londra Olimpiyatları'nda şeref kürsüsünde yer alacağım" diye konuştu.
SPORCULARA SAHİP ÇIKILSIN
Basın mensuplarına valilik çıkışında açıklamalarda bulunan Binay, 2011'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda silkme ve toplamda derece elde ederek olimpiyatlar için moral elde etmek istediğini söyledi. Tokat'ta salon sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Binay, bu sorun çözülmesi halinde hem kendisi hem de alttan yetişen sporcular için önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de en fazla spor branşlarında madalya, milli sporcu çıkaran illerden birisinin Tokat olduğunu ifade eden Binay, "O yüzden buradaki sporculara
sahip çıkılmasını istiyorum. Ödül anlamında bir şey diyemem, herkesin gönlünden ne koparsa. Futbol hariç tüm sporcularda maddi sıkıntı var. Sponsor olmak isteyen işadamlarına, firmalara çağrıda bulunuyorum. Yasa çıktı, vergiden düşülüyor. Gereken kolaylıklar onlara da sağlanıyor. Yani sporculara sahip çıkılsın" şeklinde konuştu.
Binay, konvoy eşliğinde Emirseyit beldesine hareket etti.