2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile ilgili Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) İnceleme Heyeti İstanbul'a geldi.

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a gelen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) İnceleme Heyeti üyelerinden Prof. Dr. Helmut Digel, organizasyona 18 ay kala hala organizasyonun yapılacağı tesisin ortada olmamasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.
IAAF İnceleme Heyeti üyesi Prof. Dr. Helmut Digel, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile Ataköy Sheraton Otel'de basın toplantısı düzenledi.
Organizasyona 18 ay kala hala organizasyonun yapılacağı tesisin ortada olmamasının kendilerini endişelendirdiğini belirten IAAF İnceleme Heyeti üyesi Prof. Dr. Helmut Digel, "Tesis sorununu aşarsak bu şampiyonanın çok mükemmel bir şampiyona olacağına şüphemiz yok. Olimpiyatlar öncesinde, tüm dünyanın dikkatinin Türkiye'de yapılacak şampiyonaya çevrileceğini, organizasyonun 180 ülkenin televizyonlarından banttan ve canlı şekilde yayımlanacak" dedi.
Bu organizasyonun Türkiye'de yapılmasına 2007 yılında karar verildiğini belirten Digel, "3 yıldır bu salon hazır değil. 2 günlük ziyaretimiz sırasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileriyle de görüştük. Organizasyon Sinan Erdem Basketbol Salonu'nun yanında yapılacak yeni bir arenada yapılmasına karar verilmiş. Salonun yapılması konusunda finansman garantisi aldık. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu arenayı yapmaya hazır. Ancak zorlu bir süreç var. Salonun 1 yıl içinde bitirilmesi gerekiyor.
Çizimleri gördük. Heyetimizde yer alan uzmanlar bazı değişikliklerin yapılması konusunda önerilerde bulundular" dedi.
Basın mensuplarının "Türkiye'den organizasyon alınabilir mi?" şeklindeki bir soruya ise Digel, Böyle bir risk olduğunu belirterek, Ancak buna IAAF Konseyi ve Başkan karar verecek. IAAF başkanı adına da konuşabilirim. Biz bu organizasyonun burada olmasını istiyoruz. Burada olacağını da ümit ediyoruz. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Dünya Basketbol Şampiyonası'nı televizyondan izledim. Aynı güzellikte bir organizasyonun yapılmasını istiyoruz. Güçlü bir ülkenin güçlü şekilde dünya
atletizminde var olduğunu göstermesi açısından da bu organizasyon önemli" dedi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi İnceleme Heyetinin eleştirilerini ve önerilerini ciddiye aldıklarını belirterek, "Şampiyonanın en iyi şekilde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Salon Atletizm Şampiyonası'na aday olurken Sinan Erdem Spor Salonu'nu referans gösterdik. Sinan Erdem Spor Salonu çok amaçlı spor salonu olarak planlanmıştı. Biz her şeyin belirli süreçte gittiğini düşünmüştük. Ancak sonradan değişiklik yapıldı. Bu konuda federasyon olarak başarısız olduğumuzu söyleyebilirim. Bu
salonun tekrar atletizm salonuna dönüştürülmesi ciddi bir maliyet gerektiriyor. Aynı parayla yeni bir salon yapılması daha akıllıca olacak" dedi.