Galatasaray, Galibiyet Serisin Sürdürdü

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, Baros'un hat-trick yaptığı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Milan Baros'un bugün mükemmel oynadığını belirterek, "Rakibimize oyun başında bir sürpriz yapmış olduk. Pino ve Aydın'la başlamamızın sebebi kanatlardan daha çabuk ve süratli çıkmaktı. İlk 15-20 dakikada bunları çok iyi kullandığımızdan dolayı maçı kazanmış olduk" dedi.
Baros'un sakatlığı hakkında konuşan Rijkaard, "Sakatlığı ile ilgili şu anda yorgunluk belirtileri ve ufak bir darbe almasının verdiği sertlikten dolayı oyundan almamızın nedenlerinden biriydi" diye konuştu.
Devre arasında takımdan gideceği yönünde söylentileri çıkan Elona hakkında ise Rijkaard, "Şu anda Elano çok iyi bir futbolcu ama her maç değişik olduğundan dolayı bazen kullanacağım, bazen de kullanamayacağım. 6 yabancı kullanmak zorundayım. Sakatlıklar yavaş yavaş düzeliyor. Kadro genişliği var. Rekabet artıyor. O yüzden de seçimde zorlanıyorum" yorumunu yaptı.
Bir basın mensubunun "Cana'nın oyundan alınışı takımın direncini düşürdü mü?" sorusu üzerine Hollandalı çalıştırıcı, "Cana çok iyi oynadı. Bugün de biraz erken aldık ama en azından daha toparlanması gerekiyor. Maç ritmi az olduğundan dolayı oyundan çıkardık. Maç ritmini sürekli artırıyoruz" cevabını verdi.
Sezon başında sakatlıklarla başlarının dertte olduğunu kaydeden Rijkaard, "Sakatlar yavaş yavaş dönmeye başlayınca daha iyi top oynamaya başladık. Sakatlıklardan dolayı başımız ağrımıştı sezon başı o yüzden tempo tutturamamıştık. O arkadaşlar şimdi bir ritim yakaladı ve yukarı doğru çıkıyoruz" şeklinde konuştu.
Misimoviç'in performansını da değerlendiren Frank Rijkaard, "Misimovic çok iyi bir futbolcu. Yavaş yavaş ritmini yakalayacak. İlk günden bu yana daha iyi bir performans göstermeye başladı. Performansı zamanla oturacak" ifadelerini kullandı.
Türk Telekon Arena hakkındaki düşünceleri sorulması ardından Rijkaard, "Mükemmel bir stat. Seyircinin yakın olacağı baskı olacağı bir stat. En azından hayalimiz bu. Seyirci ile bir bütün olacağız. Rakiplerimize zor anlar yaşatacağız" diye görüş belirtti.
Başkan Adnan Polat'ın, "Rakibimiz Fenerbahçe" görüşüne katılıp katılmadığı sorusuna Rijkaard, "Benim için rakip her hafta oynadığımız rakiptir. Başkanımızın da Fenerbahçe demesi onun düşüncesidir. Bizim oynadığımız her rakibimiz bana göre bizim rakibimiz olmuş oluyor. Şampiyonluk yarışında rakiplerimiz, oynadığımız her maç bizim için önemli" dedi.
Frank Rijkaard'a Servet ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine tecrübeli çalıştırıcı, "Servet bizim için önemli bir futbolcu. Servet'in yurtdışından veya yurtiçinden iyi bir teklif aldığında onun önünü açmak ve her türlü yardımcı olmayı dilemiştik. Teklifler gelmesine rağmen de en azından bizim futbolcumuz olduğu için de 'Servet'ten kurtulmak istiyorum' hiçbir zaman demedim. Servet takımın bir parçasıdır" diye konuştu.
Takımının galibiyetindeki 3 golü kaydeden Sarı-kırmızılı Çek oyuncu Milan Baros, takım olarak iyi oynadıklarını kaydederek, "Attığım 3 gol var. Hala Bursaspor'un gerisindeyiz. Yapmamız gereken mücadelemizi yapıp Bursaspor'u yakalamak.
Sakatlığım konusunda da birazdan hastaneye gideceğim ve MR çektireceğim durumuma sonra bakılacak. Tabi ki bu maçtaki anahtar nokta golü erken bulmamız oldu. Diğer maçlarla kıyasladığımızda pek bir fark yok. Rakipler hep bize karşı defansif oynuyor. Goller bu maçta erken geldiği için rakibimiz daha fazla açıldı ve peş peşe goller geldi" ifadelerini kullandı.
Galatasaraylı futbolcu Mustafa Sarp, son üç haftadaki çıkışlarını sürdürmek için bu maçın önemli olduğunu ve mücadeleden galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Cuma günü oynayacağımız Karabükspor maçını da kazanarak milli maç arasına derin nefes alarak girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu arada Bucaspor ile İzmir'de oynanan mücadele sırasında takım arkadaşı Pino'ya söylediği argo bir tabirin ekranlara yansımasının sorulması üzerine Mustafa Sarp, "Orada maç içinde gelişen bir olay oldu. Pino'ya hakeret etmedim. Herkesin yakasına bir mikrofon takarsanız RTÜK maçları yayınlatmaz. Tabi ki söylediğim cümlenin duyulması hoş bir durum değil" yorumunu yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Oyuncular sahaya çıkmadan evvel şunu söyledim. Oyuna iyi başlamak başarmanın yarısıdır diye. Özellikle 13 dakikalık süreçte bireysel hatalar. Herhalde Baros antrenmanda bile rahat kafa vuramamıştır. 40. Dakikaya kadar oyunu dengeledik. Ayağımızdan kaptırdığımız topla 3. golü yedik. Rakibin değerlendirdiği, bizim değerlendiremediğimiz ikinci yarının ilk 10 dakikası var. İbrahim Akın'ın
son dakikalarda çizgiden çevrilen topu var belki o gol olsa beraberliği kurtarabilirdik. Maçı kaybettik Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Bunlardan dersler çıkardık" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu savunma oyuncusu Can Arat, Galatasaray maçının ilk 12 dakikası ve sonrası diye ikiye ayırmak gerektiğini vurgulayarak, "Rakibin bize hemen baskı yapacağını biliyorduk. Ancak maalesef iki tane gol yedik. Penaltı pozisyonunda hakem, hocalarının bize söylediği bir durum oluştu. Top arkadaşımızın vücudundan eline çarptı ama maçın hakemi penaltı verdi. İkinci yarı oyunu dengeledik. Pozisyonlar bulduk ama maçta beraberliği bulup puanı alamadık. Bu mağlubiyetle hedeflerimizden
koptuğumuz anlamı çıkarılmasın. Bursaspor maçında aynı hatalarphafta oynadığımız rakiptiı yapmazsak puanlar alabiliriz" dedi.
Can Arat, savunma oyuncularının devamlı oynaması gerektiğini belirterek, "Savunmadaki futbolcu devamlı oynarsa kendini gösterir. Fenerbahçe'de oynadığım dönemde milli takıma seçilmiştim. Bulduğum fırsatları iyi değerlendirmiş ve bunun ödülünü almıştım. Geçen yıl sakatlıklar yaşadım. Bu sezon başında da sakatlık oldu. Artık şanssızlıkların yakamı bırakmasını istiyorum" şeklinde görüş belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu bir diğer oyuncu Gökhan Süzen ise, maçın başlarında yedikleri gollerin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.
(BÇ-BÇ-S)