Denizlispor Liderliğini Sürdürdü

Bank Asya 1.Lig'de Denizlispor Ege derbisi olarak nitelendirilen maçta Altay'ı 4-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Ligde ilk 4 maçında 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak namağlup Altay maçına çıkan Denizlispor, baştan sona üstün götürdüğü maçın özellikle ikinci yarısında oynadığı futbolla büyük beğeni topladı. Emin'in penaltıdan, Ahmet Cebe, Youla ve Koffi'nin golleriyle farklı galip gelen Yeşil-siyahlılar, galibiyet sevincini maçtan sonra taraftarlarıyla kutladı. Ligde 4. galibiyetini alan Denizlispor liderliğini sürdürdü.
Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Altay Teknik Direktörü Ercan Ertemçöz, iyi başladıkları bir oyunu kötü bitirdiklerini belirterek, "İlk yarı denk mücadeleler şeklinde geçtik. Kaptırdığımız iki topta gol yedik. Girdiğimiz gol pozisyonları var. Ama ikinci yarının 10 dakikalık bölümünde pas trafiğini engelleyemedik. Denizlispor göze hoş bir görüntü sergiledi. Çok gol kaçırdık. Deplasmanda daha fazla pozisyona giremezsiniz. Girdiğinizi atmak zorundasınız. Bugün bir maç kaybettik ve lig devam ediyor.
Altay takımı daha iyi yerlere gelecek. Oyun olarak iyi değildik ama gol pozisyonu olarak rakibimiz kadar pozisyon bulduk. Denizlispor'u tebrik ederim" dedi.
Altaylı futbolcu Yiğitcan, takım adına kötü bir skor aldıklarını ifade ederek, "Tam tersi bir tabloyla da karşılaşabilirdik. Rakibimiz kadar gol pozisyonu yakaladık ancak değerlendiremedik. Yeni yapılanmış bir ekibiz. Kendi hatalarımızdan kalemizde goller gördük. Rakibimiz tecrübesiyle etkili oldu. Sadece bir maç kaybettik. Altay takımı için kötü bir skor ama bunu unutturacak güce sahibiz" diye konuştu.
Altaylı futbolcu Özkan, galibiyet için sahaya çıktıklarını belirterek, "İlk yarıda iyi futbol oynadık ve Denizlispor kadar pozisyon bulduk. Rakibimiz üstün duruma geçtikten sonra oyunun kontrolünü de eline aldı. Farklı mağlup olduk. İnşallah önümüzdeki maçlarda istediğimiz sonuçları alırız" şeklinde konuştu.
Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, çok zor geçeceğini sandıkları bir maçı net bir skorla kazanmanın kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, "Oyuncularımı mücadeleden ve oynadıkları futboldan dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki bir engeli aştık. Bundan sonra bu mücadeleyi devam ettirmemiz lazım. Bundan sonraki maçları da aynı ciddiyetle hazırlanıp engelleri tek tek geçmeyi başarır ve ligin sonunda arzuladığımız yerde bitiririz. Taraftarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
İstediğimiz şampiyonlukla bu tek başına bizimle olmaz. Tüm unsurların birlikteliğiyle olur" dedi.
Denizlisporlu futbolcu Ahmet Burak Solakel, galibiyetin farklı olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Gol yollarında daha etkili olmaya başladık bu da bizi rahatlatıyor. Daha fazla pas yapabiliyoruz. Maçın ilk başlarında biraz zorlandık. Ama daha sonra kontrolü elimize aldık ve rahat galibiyete ulaştık. Her maça aynı ciddiyetle çıkıyoruz. İnşallah bunu sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.
Denizlisporlu futbolcu Yasin, "Aldığımız bu galibiyetten dolayı herkesi kutluyorum. Takımda yeni bir birey olmama rağmen iyi bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Sahada ne kadar kaliteli bir ekip olduğumuzu gösteriyoruz. Her maça aynı istek, özveri ve ciddiyetle çıkıyoruz. Geriye düşsek dahi oyun disiplininden kopmuyoruz. Farklı galibiyete katkım olduysa ne mutlu bana. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu takım rakiplerine puan farkı atmaya başladı. Stadı artık doldursunlar ve bu mutluluğu hep
birlikte yaşayalım" dedi.