Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası Antalya'da Başlıyor

Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası yarın Antalaya'da başlıyor.

Antalya Gloria Golf Club Old Course'da 23-26 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası turnuvaya 22 ülkeden 121 amatör golfçu katılacak. Türkiye'yi 13 erkek, 7 bayan olmak üzere toplamda 20 sporcu temsil edecek. Türk takımında daha önce birçok uluslararası turnuvalara katılmış oyunculardan Hamza Sayın, Koray Varlı, Güray Yazıcı, Gencay Asan, Serkan Akarsu bayanlarda ise Elçin Ulu, Sena Ersoy, Başak Aydın, Damla Bilgiç ve Tuğçe Erden yer alıyor.
Dört gün sürecek turnuvada Belçika, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Mısır, İngiltere, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, İran, İtalya, Lübnan, Lüksemburg, Hollanda, Rusya, Suudi Arabistan, Slovakya, Slovenya, İsviçre, Amerika Birleşik Devletleri, Galler gibi ülkelerin en iyi amatör golfçuları katılacak.
Turnuva 23 Eylül Perşembe günü sabah saat 07:00'de ilk çıkışlarla start alacak. Erkekler sabah 07:00 itibariyle beyaz tee'den, bayanlar ise 11:13 itibariyle mavi tee'den çıkacaklar. Şampiyona, 26 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu 9.'su düzenlenecek Turkish Amateur Open'ın kısa süre içinde Avrupa'nın önemli organizasyonlarından biri haline geldiğini söyleyerek, "Ülkelerin en iyi amatör golfçularının davet edilmesi sonucu turnuvanın kalite ve prestiji yükseldi. 9 yıllık süreç içinde katılımın arttığını görüyoruz. Bu turnuva 2012 Dünya Amatör Şampiyonası hazırlıklarının yoğunlaştığı bu dönemde önemli bir deneyim ve ülke tanıtımına önemli katkıda bulunacağını düşünüyorum" dedi.