Karşıyaka-kartalspor Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası 2. Kademe maçında Karşıyaka, normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 biten karşılaşmada, penaltı atışları sonucunda Kartalspor'u 6-4 yenerek tur atladı.

Maç sonrası açıklama yapan Kartalspor Teknik Direktörü Ergün Penbe, "Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Kazanacak futbolu oynadık fakat şans yanımızda değildi. Karşıyaka 2 ölü toptan gol buldu ve maçı penaltılarla kazandı. Onları mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum" dedi.
Kartalsporlu futbolcu Oğuz Sabankay ise "Karşıyaka kolay goller buldu. Onlardan daha iyi bir futbol sergilediğimizi düşünüyorum. Ama onlar kırmızı kart sonrasında daha çok hırslandılar ve daha iyi mücadele etmeye çalıştılar. Mağlup olduğumuz için çok üzgünüz" diye konuştu.
Karşıyaka Teknik Direktörü Kemal Kılıç, oyuncularının mükemmel bir dayanışma örneği sergilediklerini ifade ederek, "Her biriye ayrı ayrı gurur duyuyorum. 80 küsur dakika 10 kişi oynamak zor. Futbolcularım direnç gösterdiler, tabii penaltılar da olsa kazanmak güzel bir şey. Takım olarak uzun zamandır galibiyete hasrettik. Bu aradaki kupa maçı bizi hem hayata döndürme anlamında hem de kendimizi güvenli kılma anlamında üst noktalara taşıdı" şeklinde konuştu.
Karşıyaka'nın kalecisi Okan de bugün çok iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Maçın kırılma anlarında takım olarak ayakta kaldık, Karşıyaka taraftarına teşekkür ediyorum. Güzel bir maç oldu diyebilirim, inşallah bugünkü mücadelemizi Mersin İdmanyurdu maçına da taşımak istiyoruz" dedi.
Karşıyaka'nın genç yeteneği Erdi ise bu galibiyete ihtiyaçlarının bulunduğunu, kupada tur atladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.