İzmir'de Yağlı Güreş Heyecanı

İzmir'de hafta sonu yağlı güreş heyecanı yaşanacak

İzmir'de hafta sonu yağlı güreş heyecanı yaşanacak. Gaziemir İlçe Müftülüğü, yapımı süren "Gaziemir Modern Camii, Sosyal ve Kültür Tesisleri" inşaatına yardım sağlamak amacıyla "Sarnıç Büyük Yağlı Güreşleri" isimli bir organizasyon düzenledi.
Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel, 25 Eylül Cumartesi günü saat 11.00'de başlayacak olan yağlı güreşlere tüm İzmirlileri beklediklerini söyledi. Toplantıya, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, Karabağlar Müftüsü ve eski milli güreşçi Emin Arık ve geçen senenin güreş ağası Fevzi Yalnız katıldı.
Her Türk vatandaşının ailesinde nasıl bir şehit veya gazi varsa geçmişlerinde güreşçilerin de olduğunu ifade eden Gaziemir Kaymakamı Tuğ, kendi dedesinin de eski bir güreşçi olduğunu belirterek cumartesi günü yapılacak güreşlere tüm İzmirlileri davet ettiklerini söyledi. İl Müftüsü Acar ise, İslam dinin spora olumlu baktığını ve bu yüzden gerçekleştirilen organizasyona destek verdiklerini söyledi. Amaçlarının, ata sporu olan güreşi yaşatmak ve Gaziemir Merkez Camii'nin inşaatına maddi destek koymak
olduğunu ifade eden Temel, devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği "Sportmen ve sağlıklı bir millet yetiştirme" idealinin gerçekleşmesine hizmet etmek olduğunu söyledi. Güreşlere, Ahmet Taşçı, Mükerrem Kıyı, Güngör Ekin, Yüksel Kaya, Ümit Balta gibi eski pehlivanlar da davetli olarak katılacaklar.