Efes Pilsen Sezonu Açtı

Efes Pilsen Spor Kulübü'nün geleneksel hale gelen sezon açılış töreni Merter Tesisleri'nde yapıldı.

Yeni sezon açılışına Efes Pilsen yöneticileri Dünya Şampiyonası'nda ikincilik kürsüsüne çıkan A Milli Basketbol Takımı'nda forma giyen Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Cenk Akyol ve Sinan Güler ile Slovenya Milli Takımı'nda görev yapan Bostjan Nachbar ve davetliler katıldı.
Efes Pilsen Kulübü Asbaşkanı Çetin Çeki, Geçmişte büyük başarılar kazanan Efes Pilsen'in yeni sezonu karşılamaya hazırlandığını belirterek, "Yeni sezonda iddialıyız, hedefimiz Türkiye Ligi şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa'da 'Dörtlü-Final' oynamak ve Avrupa Ligi şampiyonluğu. Seçkin oyunculardan oluşan bu kadroyla hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.
Efes Pilsen'in yeni antrenörü Hırvat Velimir Perasovic ise, Lacivert-beyazlı takımda bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Efes Pilsen basketbolcular Ender Arslan, Efes Pilsen'in hedefinin her zaman en yukarısı olduğunu belirterek, "Bu sezon da bu hedefle başlıyoruz. Takım olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yeni bir takımız, yeni oyuncularımız var, sistemimizi oturtmaya çalışıyoruz. Bu sezon her şeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Ligde en önemli rakiplerinin Fenerbahçe Ülker olacağını ama Galatasaray Cafe Crown ve Banvit'in de güçlü ekipler olduğunu, bu nedenle ligin zorlu geçecek" diye konuştu.
Efes Pilsen basketbolcusu Sinan Güler, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın heyecanını hala üzerlerinden atamadıklarını ifade ederek, "Ama olabildiğince çabuk antrenmanlarımıza başlayıp, takımın içerisine adapte olmamız gerektiğine inanıyorum. Ben heyecanlıyım, yeni bir oluşum var ve yeni bir hoca geldi. İki senedir Efes Pilsen'de istediğim süreleri alamıyordum. Dünya Şampiyonası'nda gösterdiğim performansla artık bu sene Efes Pilsen formasıyla daha fazla dakika almak istiyorum. O yüzden güzel bir sezon
olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Kerem Gönlüm ise, Hedeflerinin çok büyük olduğunu belirterek, "Bunun için gerekli adımlar atıldı. İnşallah çok fazla sıkıntı yaşamadan hedeflerimize doğru ilerleriz" dedi.
Açılış töreninde yönetim, teknik heyet ve oyuncuların toplu fotoğraf çektirmesinin ardından kesilen pastayla sona erdi.