Ankaragücü, Başkent Derbisi Hazırlıklarına Başladı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Gençlerbirliği ile başkent derbisinde karşı karşıya gelecek olan Ankaragücü, bu maçın hazırlıklarına başladı.

Saray Spor Tesisleri'nde Teknik Direktörü Ümit Özat yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından taktik amaçlı çift kale maç yaptı. Antrenman kanattan yapılan ortalara gol vuruşu çalışmasıyla sona erdi. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda, sakatlıkları bulunan Aydın, Zewlakow ve Kağan takımdan ayrı düz koşu yaptı. İyileşme sürecine giren Senecky ve Umut da takımdan ayrı çalıştı. Kasımpaşa karşısında 3-0'lık galibiyet alan Ankaragücü'nde oyuncuların bir hayli neşeli
ve moralli oldukları görüldü.
Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, başkent derbisiyle ilgili olarak, "Kasımpaşa karşısında önemli bir galibiyet aldık. Beşiktaş karşısında aynı sonuçla alacağımız maçı 4-0 kaybettik. Biz, futbol oynamaya çalışıyoruz. Sporseverler bizim maçlarımızda bol gol görecekler. Futbol oynamaya çalışan takım yeni kurulmuş bir ekipse zaman zaman pozisyon vermesi doğaldır. İyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Daha ligin başındayız. Sakatlarında aramıza katılmasıyla milli maç arasına kadar daha iyi bir takım
olacağız. Camiamız için çok önemli bir maç. Son maçta taraftarlarımızın tribünleri doldurması ve bize destek vermesi çok olumluydu. Ruhumuzu okşayan bir gelişmeydi. Ankaragücü taraftarı böyle olmalı. Hatta daha fazlasıyla stadı doldurmalı. Onlara teşekkür ediyorum. Derbinin hiçbir zaman favorisi olmaz. Biz, her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bizim için Gençlerbirliği, Kasımpaşa ya da Beşiktaş ile oynamamız fark etmiyor. Biz, her maça 3 puan için çıkıyoruz" diye konuştu.
Tesislerde bir basın toplantısı düzenleyen Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak ve genel menajer Ender Yurtgüven de, Gençlerbirliği ile oynayacakları derbinin centilmence geçmesi dileğinde bulundu. Kasımpaşa karşısında taraftarlarının desteği ile üç puana uzandıklarını belirten Kavlak, "Güzel bir galibiyet aldık. Taraftarlarımızla kucaklaştığımız bu maçta üç puanı üç golle almak camiamızı mutlu etti. Taraftarlarımızın omuz omuza şovlarını yapması ve futbolcularımızın net bir galibiyet alması bizleri
sevindirdi. 100. yılımızda taraftarlarımızdan aynı desteği bekliyoruz. Elele verirsek başaramayacağımız şey yok" diye konuştu.
Başkent derbisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kavlak, "Derbide ev sahibi Gençlerbirliği. Biz Gençlerbirliği camiasından ve sayın İlhan Cavcav'dan taraftarlarımız için anlayış bekliyoruz. Gerekli girişimleri yapacağız. Derbinin centilmence geçmesini temenni ediyorum. Bizim amacımız galip gelerek, çıkışımızı sürdürmek" dedi.
Takımdaki sakat oyuncular akında bilgi veren Genel Menajer Ender Yurtgüven, "Aydın, Zewlakow ve Kağan'ın sakatlıkları sürüyor. Geçen hafta Turgut, bu hafta da Sestak takımla çalışmalara başladı. Senecky ve Umut ise takımdan ayrı çalışmalarını sürdürüyor. Bu futbolcular performanslarına ve kondisyonlarına göre teknik ekipçe değerlendirilecektir" diye konuştu.
Sarı-lacivertli futbolcular Theo Weeks ve Özgür Çek de, Kasımpaşa galibiyetiyle moral bulduklarını belirterek, başkent derbisinde Gençlerbirliği'ni yenerek çıkışlarını devam ettirmek istediklerini söyledi.