Manchester United: 3 - Liverpool: 2

Manchester United Berbatov'un hat-trick yaptığı karşılaşmada Liverpool'u 3-2 mağlup etti.

Geçtiğimiz hafta Everton deplasmanında uzatma dakikalarında yediği 2 golle sahadan 3-3 beraberlikle ayrılan Manchester United, Old Trafford'da Liverpool'u ağırladı.

Maça hızlı başlayan Manchester United ilk 10 dakika boyunca Liverpool'a top göstermedi ama pozisyon bulmakta da zorlandı. Bu bölümü gol yemeden atlatan Liverpool oyundaki dengeyi sağladı ve tempoyu kontrol ederek Manchester United'ın üzerine gelmesini engelledi. Ancak 42'inci dakikada Ryan Giggs'in kullandığı köşe vuruşunda kafayı vuran Berbatov Kırmızı Şeytanlar'ın soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı.

Manchester United ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. 56'ıncı dakikada Nani'nin ceza sahasının dışından çektiği şutta direk gole izin vermedi. 58'inci dakikada Nani'nin sağ kanattan yaptığı ortada topu penaltı noktasında kaleye sırtı dönük bir şekilde kontrol eden Berbatov, yarım rövaşata denenebilecek bir vuruş yaparak kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 63'üncü dakikada Evans ceza sahasında Torres'i düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Steven Gerrard, Van der Sar'ı ters köşeye yatırarak farkı bire indirdi. 70'inci dakikada ceza sahası yayı içersinde kazanılan frikikte topun başına geçen Gerrard, barajında dağılmasından faydalanarak skoru eşitlemeyi başardı. 80'inci dakikada sağ kanattan yapılan ortada herkesten daha fazla yükselen Berbatov, muhteşem bir kafa vuruşu ile Manchester United'ı tekrar öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manchester United sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Manchester United bu galibiyetle puanını 11'e yükseltirken; Liverpool 5 puanda kaldı.