Gaziantepspor'da Galatasaray Maçı Öncesi Moroller Yüksek

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, Galatasaray maçına verilen arayla birlikte çok iyi hazırlandıklarını ve deplasmanda oynadıkları iyi futbolla rakibin karşısına puan veya puanlar almak için çıkacaklarını söyledi

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, Galatasaray maçına verilen arayla birlikte çok iyi hazırlandıklarını ve deplasmanda oynadıkları iyi futbolla rakibin karşısına puan veya puanlar almak için çıkacaklarını söyledi.
Galatasaray maçı hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdüren Kırmızı siyahlı ekipte moraller yüksek. Açma germe hareketleriyle başlayan antrenmanın ana bölümünde dar alanda çift kale oyun ve üç kaleli oyun çalışmaları yapıldı. Antrenmanda neşeli oldukları gözlenen futbolcuların birbirleriyle diyalogları da dikkat çekti. Antrenman boyunca moral ve motivasyonu en üst seviyede olduğu gözlenen futbolcular antrenmanı soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı.
Antrenmanda basın mensuplarına açıklamada bulunan Teknik Direktör Tolunay Kafkas Galatasaray maçı öncesi lige verilen aranın kendileri için faydalı olacağını ifade ederek, "Beraberliklerle başlayan bir süreç ve bu maçta bizim için çok zor olacak. Daha öncede belirttiğim gibi her maçın kendine göre zorlukları var. Oyunun nasıl gelişeceği hakkında bir ön görümüz var. Biz dışarıda daha iyi oynayan bir ekibiz. Puan veya puanlar almak için oraya gideceğiz. Her zorluk bir fırsattır. Biz bu fırsatı
değerlendirmek istiyoruz" dedi.
Transfer döneminde yapabileceklerinin en iyisini yaptıklarını anlatan Teknik Direktör Kafkas, "Takımlarda birden bire radikal değişimleri ben uygun bulmuyorum. Bir süreç içinde yavaş yavaş bir takım değişiklikleri yapmak gerekiyor. Biz şimdi belli oyuncuları aldık onların bir uyum sorunu var. Bu uyum sorununu birlikte çözeceğiz ve her şeyden önce bir takım olacağız. Takım içinde herkes bir biri için mücadele verecek. Gerçek bir takı olduğumuz zaman takımı gücü ortaya çıkacak" diye konuştu.
Transfer döneminde genç, yetenekli ve gelecekte paraya dönüşe bilecek futbolcuları tercih ettiklerini de hatırlatan Kafkas sözlerini şöyle sürdürdü, "Kulübün geleceği açısından fayda sağlayacak futbolcuları alıyoruz. Transfer ettiğimiz Kamerunlu Dany Nounkeu Milli Takımı'nda zaman zaman oyuncusu. 24 yaşında ve Tourouse takımında geçen sezon 23 maç oynadı. Bu transferleri de özellikle kendi bütçemize uygun olacak şekilde yapıyoruz. Bu futbolcunun takımımıza faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Takımı atletik, koşan, dikine oynayan ve hızlı bir takım oluşturma hedefinde olduğunu anlatan Kafkas sözlerini şöyle tamamladı:
"Bir zamanlar ki başarılı Gaziantepspor gibi. Tabi buda kolay değil ve biraz süreç gerektiriyor. Söylediğim gibi defanstaki yaşlı oyuncuları gönderdik ve yeni bir defans kurgusu yarattık. Şimdi iki kalecimizde çok iyi, genç bir kalecimiz var. Elimizde 7-8 tane gerçekten bu takımın geleceğini oluşturan oyuncular var. Gaziantepspor'un geleceği çok emin ellerde"