Fildişi Sahili Hem Kendini Hem De Porto Riko'yu Yaktı

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası grup elemelerinin son maçında Fildişi Sahili'nin Porto Riko'yu 9 sayı farkla yenmesi iki takımın da elenmesine neden oldu.

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu son maçları ilginç bir karşılaşmaya sahne oldu. Fildişi Sahili, turnuvanın en büyük sürprizlerinden birine imza atarak Porto Riko'yu 88-79 mağlup etti. Ancak, bu sonuçla iki takım da turnuvaya veda etti. Bu sonuca en çok sevinen ise Çin oldu. Çin, Türkiye ile oynayacağı maçı beklemeden gruptan çıkmayı garantiledi.
Eğer Porto Riko, grupta hiç galibiyeti bulunmayan Fildişi Sahili'ni yenseydi, 4. basamağı garantileyecek ve Çin'in yerine gruptan çıkacaktı. Ancak Porto Riko, Fildişi Sahili'ne yenilince, 3 takım da 1 galibiyette eşitlendi. Bu durumda ise 3 takım arasındaki sayı averajına bakıldı. Grup maçlarında Fildişi Sahili, Porto Riko'yu 88-79 yenip Çin'e 83-73 mağlup oldu ve eksi 1 averaja sahip oldu. Fildişi Sahili'ne 88-79 mağlup olan Porto Riko ise, Çin'i 84-76 mağlup etti ve eksi 1 averajda kaldı. Porto Riko'ya 8
sayı farkla yenilen Çin ise, Fildişi Sahili'ni 10 sayı farkla mağlup ederek artı 2 averaj yakaladı ve 4. sırada grubu tamamlamayı garantiledi. Fildişi Sahili, son maçta Porto Riko'yu 9 yerine 13 sayı farkla yenebilse gruptan çıkan taraf olacaktı. Aynı şekilde Porto Riko, Fildişi Sahili'ne 9 sayı yerine 6 sayı farkla kaybetse ve Çin son maçında Türkiye'ye mağlup olsa son 16 takım arasına kalacaktı.
Çin, akşam Türkiye ile oynayacağı maçı kaybetse bile grubu 4. bitirecek. Üçlü averajda aynı sayı averajına sahip olan Porto Riko, genel sayı averajıyla 5. olurken, Fildişi Sahili grubu 6. sırada tamamladı.