Beşiktaş'ın ünlü oyuncusu Guti: Fenerbahçe maçını iple çekiyorum

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Guti, siyah-beyazlı takıma transferinde kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve futbol komitesi başkanı Serdal Adalı'nın fedakarlığının büyük rol oynadığını bildirdi.

İspanyol futbolcu, Beşiktaş Kulübü’nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi’nin eylül sayısında yer alan röportajında, transferinde iki etkenin rol oynadığını belirterek, "Buraya gelmemdeki en önemli etken başkanımız Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı’nın gösterdiği ilgi ve transferim için ortaya koydukları fedakarlıktı. Bu özveri açıkçası beni çok etkiledi. İkincisi de Schuster’in takımın başında olmasıydı. Onunla tekrar birlikte çalışmak beni çok heyecanlandırıyor" dedi.

İstanbul’a gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Guti, "Karşılama töreninde taraftarlarımızın ortaya koyduğu inanılmaz sevgi seli her şeyin önüne geçmişti. Çok güzeldi. Hayatımda hiçbir zaman aklıma getirmediğim bir şeyi bir anda yaşadım. Büyük bir sevgi ve hayranlık vardı. Benim şu an tek isteğim, taraftarların bu büyük sevgisine futbolumla güzel bir şekilde cevap vermek. Çünkü bu cevabı sonuna kadar hak ediyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Beşiktaş’ta eskiden görev alan ve bir dönem Real Madrid’in de başında bulunan Galli teknik adam John Benjamin Toshack’tan çok şey öğrendiğini ve futboluna olumlu katkılarda bulunduğunu anlatan siyah-beyazlı oyuncu, eski kulübüyle ilgili soruyu ise şu şekilde yanıtladı: "Hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum. Real Madrid’de yeteri kadar süre aldığımı düşünüyorum. İnsanların bunun tersi yönünde bir görüşü var, ama ben aslında hatırı sayılacak kadar süre aldım. O insanların şöyle bir şeyi de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Real Madrid’e çok büyük yıldızlar geldi ve gitti. Luis Figo, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Zidane, Roberto Carlos gibi yıldızlar geldi. Hepsi, Real Maddid’in yıldızlar topluluğu olması nedeniyle, yeri geldiğinde yedek kulübesinde oturdu. Ayrıca Real Madrid tarihinde en çok süre alan 10 futbolcu arasındayım. Orada isim yapmış bir insan olmak, uzun yıllar top koşturmak, bu denli büyük ve kaliteli bir ekibin parçası olmak benim için her zaman gurur kaynağı olacak." Guti, Real Madrid’de yedek kalmayı da sorun etmediğini ve kendisini her zaman takıma faydalı biri olarak gördüğünü söyledi.

BENZEMA’YA YAPTIĞI ASİST


Eski takımında Deportivo maçında Karim Benzema’ya yaptığı asist konusunda ise İspanyol futbolcu, "Çok hızlı bir oyundu. Kaka bana pası verdiği zaman Karim’in arkadan geldiğini gördüm. Aslında normal olan topu kaleye şut olarak göndermemdi. Ama o anda içgüdüsel olarak arkadaşıma pas vermemin golü kolaylaştıracağını düşündüm. İnsanların beni o pozisyonla hatırlamaları mutluluk veriyor" dedi.

Futbol dünyasında golün daha önemli olduğuna dikkat çeken Guti, "Ama ben arkadaşlarıma pas vermeyi daha çok seviyorum. Benim attığım pasların gol olması beni gururlandırıyor" diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu, "Bu tip estetik hareketleri Beşiktaş formasıyla izleyebilecek miyiz" sorusunu ise "Kesinlikle devam edecek. Futbol biraz şovdur ve benim Türkiye’ye gelme sebeplerimden biri, tüm güzellikleri Beşiktaş taraftarlarına yaşatabilmek" diye yanıtladı.

Guti, Beşiktaş’a gelmeden önce birçok kulüpten transfer teklifi aldığını hatırlatarak, "Sadece Galatasaray değil, birçok kulüpten teklif vardı. Zenit de bunlardan biriydi. İtalya’dan bazı takımlar ve İngiltere’den bir ekip vardı. Ama Galatasaray ile hiçbir şekilde görüşmem olmadı" bilgisini verdi.