Çaykur Rizespor-kayseri Erciyesspor Maçının Ardından

Bank Asya 1

Bank Asya 1. Lig'in 4. haftasında Rize'de oynanan Çaykur Rizespor- Kayseri Erciyesspor müsabakasında ev sahibi ekip son dakikada kaçan üç puana üzülürken, rakip takım son dakikada elde ettiği bir puana sevindi.
Maç sonrası oyunu değerlendiren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, maçın hakemine yüklendi. Kayıhan, "Futbolcularım çok iyi mücadele ettiler. Çünkü bu maç sahada ona on oynandı. Son dakikada herkesin gördüğü gibi tartışmamız lehimizeyken aleyhimizde verilen bir faul skoru dengeledi. Skora göre maç yönetmek benim açımdan en büyük hata. Hakemler üzerine spekülasyon yapmak istemiyorum. Şu maç baştan sona alıp incelendiğinde bizim lehimize de aleyhimize de ne tür olaylar gerçekleştiğini
göreceğiz" dedi.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Mithat maçı geride bıraktıklarını açıklayarak, "Ligde her maç çok zor. Bu maçta hakem çok ön plana çıktı. Ama bu maç geride kaldı. Onu çok fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.
Çaykur Rizesporlu bir diğer oyuncu Serkan ise yaptığı açıklamada, "İlk 20 dakika çok durgun başladık. Geriye kalan 70 dakikada biz üstün oynadık. 2-1'den sonra 3-1'i bulsaydık bizim için rahat bir maç olacaktı. Son saniyelerde bir gol yedik çok üzgünüz" açıklamasında bulundu.
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Zekeriya Altıparmak, maçın hakemi Zafer Demir'in formsuz olduğunu ileri sürüp, "Ben Zafer hocayı çok beğenen bir insanım. İnanılmaz derecede güvenirlik veriyor bana. Hocalar hakkında yorum yapmayı sevmesem de Zafer hocamız bu maçta iki takım için de formsuzdu. Bizim yediğimiz ilk golde faul yoktu. Bizim attığımız ikinci golde de faul yoktu" dedi.
Kayseri Erciyessporlu futbolcu İbrahim de maçta iyi bir mücadele olduğunu belirterek, "İki takım açısından da zor olacağını biliyorduk. Rizespor zor bir deplasman. Biz buraya puan ve puanlar almak için geldik. Amacımıza da ulaştık. Futbol adına belki güzel şeyler olmadı ama mücadele açısından güzel bir maçtı" dedi.
Erciyesporlu diğer oyuncu Özgür ise "Burada kaybetmememiz lazımdı. Puan aldığımız için gerçekten mutluyuz. Çünkü rakip ile puanımız aynı" ifadelerini kullandı.