Medical Park Trabzonspor Sırp Oyun Kurucu Rasic'i Transfer Etti

Beko Basketbol 1. Ligi'nin yeni takımı Medical Park Trabzonspor, sezonun başlamasına kısa bir süre kala büyük bir transfere imza attı.

Bu sezon ligde ilk 6'yı hedefleyen bordo-mavili takım, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yarı finalde 12 Dev Adam'a yenilerek turnuvayı 4. olarak tamamlayan Sırbistan Milli Takımı'nın oyun kurucularından Aleksandar Rasic'i 1 yıllığına kadrosuna kattı.
Partizan formasıyla son dönemde iyi bir çıkış yakalayan 1984 doğumlu Rasic, geçtiğimiz sezon Euroleague'de 7.3 sayı ve 1.4 ribaunt ortalamasıyla oynamıştı.
Medical Park Trabzonspor Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Dünya Şampiyonası'nın yıldızlarından birini transfer ettiklerine dikkat çekerek, "Rasic ile 1 yıllığına anlaştık. Zaten uzun zamandır listemizdeydi. Başkanımız Saner Ayar ve Trabzonspor camiasının bu desteği olduğu sürece daha büyük transferlere ve daha büyük başarılara da imza atacağız" dedi.
Hakyemez, Bordo-mavili takımdan sürpriz bir şekilde ayrılan Evren Büker'e de göndermede bulunarak, "Evren'in gitmesi ile Rasic'e yöneldik ve bu büyük transferi gerçekleştirdik. Evren'in gidişi bizi aşağıya çekmedi aksine daha da yukarı çıkardı" yorumunu yaptı.
Rasic Pazar günü Türkiye'ye gelecek ve Pazartesi günü de Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde yapılacak sağlık kontrolünün ardından resmi sözleşmeye imza atacak.