Hidayet Türkoğlu, Abd'ye Gitti

A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu NBA'de yeni sezon hazırlıklarına katılmak için ailesi ile birlikte Amerika'ya gitti.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hidayet Türkoğlu dünya şampiyonasında kazanılan başarıdan, milli takımımda kalıp kalmamak ile ilgili bir dizi konuda açıklamada bulundu.
İlk önce dünya şampiyonasında gelen ikinincilikte payı olan herkese teşekkür eden kaptan, "Bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Herkes elinden gelenin en iyisini sahaya yansıttı ve bu sonuç ortaya çıktı. Bu başarıda payı olan tüm arkadaşlarımı, teknik ekibi, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i, gerek Ankara'da gerekse İstanbul'da maçlarımıza gelen taraftarlarımızı, televizyonları başında bizi destekleyenleri, maç bitiminde sokaklara dökülen Türk halkını ve her zaman bizden desteğini esirgemeyen
devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors'tan Phoenix Suns'a transfer olan A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu, yeni bir şehre gittiğini belirterek, "Amerika'ya hazırlık kampı ve yeni sezon hazırlıklarına katılmak için gidiyorum. Yeni bir şehirde yeni bir takımla mücadele edeceğim. Hem şehre hem takıma adapte olabilmek için erken gitmek istedim" diye konuştu.
Dünya Şampiyonası'ndan sonra takıma verilen prim ile ilgili açılan dava konusunda polemiğe girmeyi tercih etmediklerini dile getirerek, "Biz bu konularla ilgili hiçbir zaman polemiğe girmedik. Bu şampiyonada hatırlayacağımız tek şey bize verilen manevi destektir. Hiçbir maddi olay bunun önüne geçemedi. Tabi ki her başarının ardından bunu lekelemek isteyenler çıkabilir. Bunları hiçbir sporcu arkadaşım önemsemedi. Biz her maçtan sonra televizyonda sevinçten sokağa dökülen insanları gördük ve bizim için
önemli olan da buydu" şeklinde konuştu.
Milli takımı bırakıp bırakmayacağı hakkında da konuşan Türkoğlu, "Hiçbir zaman milli takımı bırakacağım demedim. Bu benim son dünya şampiyonam dedim 4 sene sonra 35 yaşında olacağım ve yerimi gençlere bırakmayı tercih ediyorum. Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Burada başarılı olup adımızı olimpiyatlara yazdırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz sezon Toronto Raptors forması altında 74 karşılaşmanın 69'unda ilk 5 başlayan Hidayet Türkoğlu, 30.7 dakikada 11.3 sayı, 4.6 ribaunt, 4.1 asist ortalamaları yakalamıştı.