Ömer Aşık: Prim Olayı Başarımıza Gölge Düşürdü

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. olan A Milli Takım'ın yıldız isimlerinden Ömer Aşık, yeni sezonda formasını giyeceği NBA takımlarından Chicago Bulls'un hazırlık kampına katılmak üzere ABD'ye gitti.
Yeni sezon Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Chicago Bulls'ta forma giyecek olan milli basketbolcu Ömer Aşık, takımının yeni sezon hazırlık kampına katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gitti. Türk Hava Yolları'nın (THY) TK005 sefer sayılı uçağı ile Chicago'ya giden Ömer Aşık, yolculuk öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ömer Aşık, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncularına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından
ödenmesi taahhüt edilen 28,5 milyon TL'lik prim ile ilgili olarak, Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açılmasını şu sözlerle değerlendirdi:
"Maddiyat bizim için ikinci plandaydı. Önemli olan bu mutluluğu halkımıza yaşatmaktı ve bunu başardık. Dava olayının detayını fazla bilmiyorum. O konularla çok fazla ilgilenmiyorum. Onlar sadece diğer unsurlar. Bizim için önemli olan Türk halkına yaşattığımız mutluluklardır. Bu olaydan rahatsız olduk ve bizim başarımıza biraz gölge düşürdü. İnşallah onlarda son bulur ve her şey yoluna girer"
Ömer Aşık, yeni sezonda formasını giyeceği NBA ekiplerinden Chicago Bulls'la ilgili olarak ise, "Ülkemizde düzenlenen şampiyonada dünya ikincisi olmak büyük mutluluk duyduk. İnşallah bu sevinçle beraber kendi kariyerim açısından iyi bir yerlere gelebilmek için böyle bir tercih yaptım. Her şey istediğim gibi olur. Dünyanın en iyi liginde oynamak büyük gurur verici. Bir an evvel adaptasyon sürecini atlatıp yeni takımıma gerekli katkıyı vermek istiyorum" dedi.
2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda 9 karşılaşmada oynayan Ömer Aşık, 8.9 sayı, 6.9 ribaunt, 0.7 asist ve 1.2 blok ortalamaları yakalamıştı.
(TC-ERS-ERS-S)