Muay Thai Türkiye Şampiyonası Start Aldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası start aldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası start aldı. Şampiyonaya 31 ilden 255 erkek ve 144 bayan olmak üzere toplam 399 sporcu katıldı.
Besni Kapalı Spor salonunda düzenlenen şampiyonaya Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna, Muay Thai Federasyon As Başkanı Ercan Özhan, Muay Thai Federasyon Başkan Vekili Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Ilıcak, Muay Thai Marmara Bölge Başkanı Cevdet Sabır, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman,
Muay Thai Adıyaman İl Temsilcisi Mecit Klavuz, Besni İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Fethi Siner, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı yaptı. Bağcı, "2007 yılında ilimizde başlayan Muay Thai çalışmalarında bugüne kadar 690 sporcu lisans yapmış, bunlardan 450 tanesi faal durumdadır ve bu sporcularımızdan 10 tane milli sporcu çıkmıştır. Bu turnuvayı yaparken başta sizlerden aldığımız destek, Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın ev sahipliği bizlere ve sporcularımıza destek vermiştir. Bu turnuvanın Adıyaman'a Türk Sporu'na hayırlar getirmesini diliyor,
saygılar sunuyorum. Müsabakada görev alan tüm hakemlerimize, antrenörlerimize ve idarecilerimize başarılar dilerken tüm sporcularımıza kazasız belasız bir turnuva diliyorum" dedi.
Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ise "Muay Thai Minikler ve yıldızlar Türkiye Şampiyonasının ilçemizde yapılmasından büyük mutluluk duymaktayız. Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.
Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna de "Besni Kapalı Spor Salonu'nda güzel bir Muay Thai Türkiye Şampiyonası yapılıyor. Organize çok güzel. El birliği ile şampiyonayı yapıyoruz. Ayrıca biz, halkımızı da bilinçlendirmek istiyoruz. Sporun her türlüsünü yapsınlar. Bazı çocuklar var ki kavgadan, dövüşten hoşlanıyorlar hiperaktifler. O çocukların da enerjisini alabilmek için bu sporları yaptırmak lazım ve bu sporlar da çocukları başarılı kılıyor. Yani derslerden almıyor. Bakın, dikkat edin spor yapan
çocuklar daha başarılı. Ailelerine olan sevgi ve saygıları daha değişik. Bu çocuklar sokak çocuklarından ayrışıyorlar ve problemlerin içinde olmuyorlar. İyi bir sporcunun alkol aldığını, sigara içtiğini, kavga ettiğini, hırsızlık yaptığını göremezsiniz. Bunlar hep disiplinden kaynaklanıyor. Biz bütün Besnilileri hangi sporu yaparsa yapsınlar spor yapmaya davet ediyoruz. Adıyaman ve Besni Halkının bizlere maddi manevi desteklerinden ve bizleri çok güzel misafir ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu
şampiyonada tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İlk gün programının kapanış konuşmasını yapan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da, şöyle konuştu:
"Muay Thai şampiyonasının Besni'de yapılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Şampiyonaya katılan sporculara başarılar diliyorum. Son yıllarda ülkemiz spora çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Spora çok önem verilmektedir bu verilen önem neticesinde sporda önemli gelişmeler olmaya başlamıştır. Bütün spor dallarında yapılan müsabakalarda önemli başarılar elde etmektedir. Tekvando, basketbolda, futbolda ve güreşte önemli başarılar elde ettik ve Muay Thai müsabakalarından da önemli başarılar elde edeceğiz."
Konuşmaların ardından Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna, Minikler ve Yıldızlar Türkiye şampiyonasına katkılarından dolayı, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'a, Besni İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı'ya plaket takdim etti.
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna'ya Nemrut'u temsil eden heykel hediye ederken, Muay Thai Adıyaman İl Temsilcisi Mecit Klavuz ise şampiyonaya katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Plaket töreninin ardından Muay Thai Türkiye Şampiyonası start aldı. Minikler ve Yıldızlar kategorisinde ter döken sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. 19 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan final müsabakalarının ardından şampiyon olan sporcular Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler.